A Federal Reserve arra utalt, hogy újabb kamatemelés következhet

-

Az infláció csökkentése kiemelt fontosságúnak számít a Federal Reserve nézőpontjából, és a tisztviselőik szerint a cél eléréséhez újabb kamatemelésre lehet szükség.

Michelle Bowman, a Fed egyik vezetője egy bankok és pénzintézetek számára szervezett konferencián vett rész a napokban, és a hallgatóság részére elmondta, az amerikai központi bank valószínűleg csak a kamatemeléssel tudja teljes mértékben helyreállítani az árstabilitást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kamatemelésről már a múlt havi FOMC gyűlésen is szó esett, és Bowman támogatta az ötletet.

Júliusban az alapkamatot 5,25%-ról egészen 5,5%-ig emelték, ez a legmagasabb érték az elmúlt 22 évben.

Bowman szerint nagyon valószínű, hogy ennél is tovább kell emelni, hogy megvalósítható legyen a Fed 2%-os inflációs célja, amelyet kitűztek maguk elé.

„A FOMC 2%-os szintet kíván elérni, és lehet, hogy ehhez további kamatemelésre lesz szükségünk. Az infláció a közelmúltban már szerencsére mérséklődni kezdett, de folyamatos csökkenésre van szükség ahhoz, hogy ez a kitűzött cél elérhető legyen. Amíg ez nincs meg, addig kénytelenek vagyunk további emelésben, további szigorításokban gondolkodni.”

Bowman szerint a Fed közelről tanulmányozza a gazdaság teljesítményét, különös tekintettel a fogyasztói költekezésre, annak lassulására, és a munkaerő-piaci nehézségekre.

Az innen nyert adatok segítségével lehet meghozni a döntést, hogy a jövőben elérendő inflációs célokhoz kell-e további kamatemelés, és ha igen, akkor mekkora mértékű?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Július 26-án a Fed elnöke, Jerome Powell úgy nyilatkozott az akkori kamatemelés után közvetlenül, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények alapján a pénzpolitikát továbbra is szorosabbra kell fogni.

Ahogyan megfogalmazta, a jelek szerint még nem elég szigorú az USA monetáris politikája, vagy még nem telt el elegendő idő, hogy a kívánt eredményeket láthassák.

„Addig fogunk tovább szigorítani, míg biztosak nem lehetünk abban, hogy az infláció tartósan csökkeni kezdett, az általunk kitűzött 2%-os inflációs cél fenntarthatóvá vált. Ha ehhez további kamatemelésre lesz szükség, akkor felkészültünk rá, hogy azt tegyük.”

Olvastad már? A Reddit közösségi tokenek magasra szárnyalnak a Krakenen

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.15.

Prémium Ripple (XRP) A piaci összeomlás óta a Ripple (XRP) árfolyama korrekciókat szenvedett el, és még nem mutatta a fellendülés jeleit. A rosszabb még hátravan, mivel a token...

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!