A Federal Reserve arra utalt, hogy újabb kamatemelés következhet

-

Az infláció csökkentése kiemelt fontosságúnak számít a Federal Reserve nézőpontjából, és a tisztviselőik szerint a cél eléréséhez újabb kamatemelésre lehet szükség.

Michelle Bowman, a Fed egyik vezetője egy bankok és pénzintézetek számára szervezett konferencián vett rész a napokban, és a hallgatóság részére elmondta, az amerikai központi bank valószínűleg csak a kamatemeléssel tudja teljes mértékben helyreállítani az árstabilitást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kamatemelésről már a múlt havi FOMC gyűlésen is szó esett, és Bowman támogatta az ötletet.

Júliusban az alapkamatot 5,25%-ról egészen 5,5%-ig emelték, ez a legmagasabb érték az elmúlt 22 évben.

Bowman szerint nagyon valószínű, hogy ennél is tovább kell emelni, hogy megvalósítható legyen a Fed 2%-os inflációs célja, amelyet kitűztek maguk elé.

„A FOMC 2%-os szintet kíván elérni, és lehet, hogy ehhez további kamatemelésre lesz szükségünk. Az infláció a közelmúltban már szerencsére mérséklődni kezdett, de folyamatos csökkenésre van szükség ahhoz, hogy ez a kitűzött cél elérhető legyen. Amíg ez nincs meg, addig kénytelenek vagyunk további emelésben, további szigorításokban gondolkodni.”

Bowman szerint a Fed közelről tanulmányozza a gazdaság teljesítményét, különös tekintettel a fogyasztói költekezésre, annak lassulására, és a munkaerő-piaci nehézségekre.

Az innen nyert adatok segítségével lehet meghozni a döntést, hogy a jövőben elérendő inflációs célokhoz kell-e további kamatemelés, és ha igen, akkor mekkora mértékű?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Július 26-án a Fed elnöke, Jerome Powell úgy nyilatkozott az akkori kamatemelés után közvetlenül, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények alapján a pénzpolitikát továbbra is szorosabbra kell fogni.

Ahogyan megfogalmazta, a jelek szerint még nem elég szigorú az USA monetáris politikája, vagy még nem telt el elegendő idő, hogy a kívánt eredményeket láthassák.

„Addig fogunk tovább szigorítani, míg biztosak nem lehetünk abban, hogy az infláció tartósan csökkeni kezdett, az általunk kitűzött 2%-os inflációs cél fenntarthatóvá vált. Ha ehhez további kamatemelésre lesz szükség, akkor felkészültünk rá, hogy azt tegyük.”

Olvastad már? A Reddit közösségi tokenek magasra szárnyalnak a Krakenen

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!