Saját stablecoint indít a PayPal, azonnal megjelentek a csaló

-

A PayPal legújabb bejelentését követően szinte azonnal megjelentek a hamis tokenek a piacon.

A PYUSD a cikk írásakor már nagyjából 30 különböző másolatot kapott, mivel a csalók azonnal lecsaptak a lehetőségre, hogy a saját előnyükre használják ki a fizetési cég körüli felhajtást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DEX Screener, egy tőzsdéket monitorozó app adataiból kiderül, hogy a hivatalos bejelentés után pár órával már 30 új kereskedési pár is megjelent, amely a PYUSD tickert nevezi meg.

A másolatok több különböző platformon is elérhetővé váltak, megtalálhatók a BNB Smart Chain, az Ethereum, és a Coinbase saját második rétegű megoldásának, a Base-nek a hálózatán is.

A valódi PYUSD token viszont már 2022 novemberében létre lett hozva, és a hozzá tartozó okosszerződés címét is nyilvánosságra hozták.

A cég egyértelművé tette, hogy a PYUSD tokeneket kizárólag az azonosított PayPal fiókok, valamint néhány támogatott tárca között lehet majd küldeni.

Ez a tény is megerősíti azt, hogy az ugyanilyen ticker alkalmazásával listázott tokenek az Uniswapon vagy a többi tőzsdén egyszerű hamisítványok.

A hamisítványok között az Ethereumon találjuk meg a legnagyobbat. Ez a token percekkel a PayPal bejelentése után már 2,6 millió dolláros kereskedelmi forgalmat ért el.

Az első nyolc órában 30 ezer százalékot növekedett az árfolyama, aztán persze bezuhant. A jelenlegi árfolyama 66%-kal áll alacsonyabban a csúcshoz viszonyítva.

Az egyik token különösen említésre méltó, mivel a PayPal mellett a kriptopiacon terjedő általános hájpot is igyekszik meglovagolni, és valószínűleg eleve úgy találták ki, hogy látni lehessen, nem igazi.

A token neve a PYUSD kezdőbetűiből a PepeYieldUnibotSatoshiDoge lett. Még ezek után is 3000%-os tudott növekedni a token, alig négy óra alatt.

A legtöbb PYUSD hamisítvány az úgynevezett honeypot kategóriába esik. Ez a típusú okosszerződés csak a vásárlást teszi lehetővé, az eladást nem.

Így a tulajdonosok nem tudnak megszabadulni a tokenektől, nem tudják visszakapni a vásárlásra fordított pénzüket.

A befektetők az esetek döntő többségében nem képesek saját maguk auditálni az okosszerződéseket, így nem lehet észrevenni, ha egy token ilyen honeypot szerződéssel rendelkezik.

Ez csak akkor derül ki, mikor valaki el akarja adni a kriptóit, de nem tudja.

A degenként is emlegetett felhasználók ennek ellenére is ismertek arról, hogy tömegesen próbálják meglovagolni az éppen aktuális trendeket a kriptopiacon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Augusztus elején névtelen fejlesztők adták ki az LK-99 nevű tokent, amely a hírekbe bekerült szupravezető körüli felhajtást próbálta kihasználni.

Egy héttel előtte, július 27-én több, mint 50 különböző UFO-témájú tokent adtak ki a közösségben, mivel az USA Kongresszusa egy meghallgatást tartott, amely során egy szivárogtató azt állította, hogy a kormány földönkívüliekkel lépett kapcsolatba, de ezt titkolja a közvélemény előtt.

Olvastad már? A Federal Reserve arra utalt, hogy újabb kamatemelés következhet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!