A FED 10 egymást követő kamatemelés után szünetet tart

-

A döntés a piaci előrejelzéseknek megfelelően született. A Federal Open Market Committee (FOMC) tagjai hangsúlyozták, hogy az amerikai bankrendszer „egészséges és ellenálló”, és a bizottság továbbra is szorosan figyeli az inflációs kockázatokat.

Az Egyesült Államok központi bankja úgy döntött, hogy ebben a hónapban változatlanul hagyja az irányadó kamatlábat, miután az elmúlt egy évben 10 egymást követő kamatemelést hajtott végre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A FOMC közleménye szerint a mutatók szerint mérsékelt gazdasági aktivitás növekedés tapasztalható, miközben kiemelik, hogy „a munkaerőpiaci növekedés az elmúlt hónapokban erős volt, és az álláskeresői ráta alacsony maradt”.

A Fed bejelentése szerint a FOMC továbbra is arra törekszik, hogy az inflációs ráta a 2% körül alakuljon.

A múlt héten az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala kiadta a fogyasztói árindex (CPI) jelentését, amely szerint az infláció májusban enyhült és éves szinten 4%-ra csökkent.

A 2% inflációs ráta elérése és a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében a FOMC „úgy döntött, hogy változatlanul hagyja az irányadó kamatláb céltartományát, 5-5,25% között”.

Emellett a bizottság kész állni arra, hogy „a monetáris politika álláspontját szükség szerint módosítsa, ha kockázatok merülnének fel”.

A döntés következtében mind a négy referencia tőzsdeindex a Wall Streeten csökkenést tapasztalt, és a kriptopiac is enyhe csökkenést szenvedett a hír megérkezésekor.

Viszont az arany és az ezüst spot árai emelkedést mutattak a Fed legutóbbi frissítése után. Elemzők és közgazdászok bizonytalanok a Fed jövőbeli intézkedései kapcsán, és Jerome Powell nyilatkozatait várják a találkozót követően.

„Nem világos, hogy pontosan mit tesznek”mondta Dean Maki, a Point72 Asset Management hedge alap fő közgazdásza a Wall Street Journalnek szerdán.

„Jelenleg is védhető, hogy a kamatemelés ütemét lelassítsák. De ez nehezíti a kommunikációt.”

Maki hozzátette, hogy a márciusi banki kudarcok miatt a Fed kevésbé agresszíven emel kamatot, mint amennyire egyébként tenné.

Az FOMC ülését követően azonban Powell sajtótájékoztatót tartott, és rámutatott, hogy „majdnem minden bizottsági résztvevő azt várta, hogy a kamatokat a jövő év végéig kissé tovább emeljék”.


Olvastad már? Hogy alakítják a kiskereskedelmi befektetők a Bitcoin elfogadását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!