A FED 10 egymást követő kamatemelés után szünetet tart

-

A döntés a piaci előrejelzéseknek megfelelően született. A Federal Open Market Committee (FOMC) tagjai hangsúlyozták, hogy az amerikai bankrendszer „egészséges és ellenálló”, és a bizottság továbbra is szorosan figyeli az inflációs kockázatokat.

Az Egyesült Államok központi bankja úgy döntött, hogy ebben a hónapban változatlanul hagyja az irányadó kamatlábat, miután az elmúlt egy évben 10 egymást követő kamatemelést hajtott végre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A FOMC közleménye szerint a mutatók szerint mérsékelt gazdasági aktivitás növekedés tapasztalható, miközben kiemelik, hogy „a munkaerőpiaci növekedés az elmúlt hónapokban erős volt, és az álláskeresői ráta alacsony maradt”.

A Fed bejelentése szerint a FOMC továbbra is arra törekszik, hogy az inflációs ráta a 2% körül alakuljon.

A múlt héten az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala kiadta a fogyasztói árindex (CPI) jelentését, amely szerint az infláció májusban enyhült és éves szinten 4%-ra csökkent.

A 2% inflációs ráta elérése és a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében a FOMC „úgy döntött, hogy változatlanul hagyja az irányadó kamatláb céltartományát, 5-5,25% között”.

Emellett a bizottság kész állni arra, hogy „a monetáris politika álláspontját szükség szerint módosítsa, ha kockázatok merülnének fel”.

A döntés következtében mind a négy referencia tőzsdeindex a Wall Streeten csökkenést tapasztalt, és a kriptopiac is enyhe csökkenést szenvedett a hír megérkezésekor.

Viszont az arany és az ezüst spot árai emelkedést mutattak a Fed legutóbbi frissítése után. Elemzők és közgazdászok bizonytalanok a Fed jövőbeli intézkedései kapcsán, és Jerome Powell nyilatkozatait várják a találkozót követően.

„Nem világos, hogy pontosan mit tesznek”mondta Dean Maki, a Point72 Asset Management hedge alap fő közgazdásza a Wall Street Journalnek szerdán.

„Jelenleg is védhető, hogy a kamatemelés ütemét lelassítsák. De ez nehezíti a kommunikációt.”

Maki hozzátette, hogy a márciusi banki kudarcok miatt a Fed kevésbé agresszíven emel kamatot, mint amennyire egyébként tenné.

Az FOMC ülését követően azonban Powell sajtótájékoztatót tartott, és rámutatott, hogy „majdnem minden bizottsági résztvevő azt várta, hogy a kamatokat a jövő év végéig kissé tovább emeljék”.


Olvastad már? Hogy alakítják a kiskereskedelmi befektetők a Bitcoin elfogadását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!