Minden, amit a Uniswap legújabb frissítéséről tudni lehet

-

Az Uniswap, a világ legnagyobb decentralizált tőzsdéje, bemutatta legújabb V4 verziójának elképzelését. Az új protokoll célja a hatékonyság növelése és a költségek csökkentése.

A decentralizált pénzügyi (DeFi) óriás nyilvánosság számára hozzáférhetővé tette a V4 tervezési kódját, és várja a közösség visszajelzéseit a teljes verzió bevezetése előtt, ami hónapokig is eltarthat a blogbejegyzés szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a fejlemény körüli eufória arra ösztönözte az Uniswap saját UNI tokenét, hogy június 13-án akár 4,45 dollárra is emelkedjen.

Azonban a cikk íráskor az  UNI  még egy kicsit emelkedett 4,60 dollárra, körülbelül 5%-kal növekedett az elmúlt 24 órában, a CoinMarketCap adatai szerint.

Mi újdonság az Uniswap V4-ben?

Az Uniswap volt az első, aki népszerűsítette a koncentrált likviditás mechanizmusát a V3 bevezetésével.

Ez lehetővé tette a likviditási szolgáltatók számára (LP-k) nagyobb rugalmasságot a likviditás felhasználásában.

A legújabb V4 verzió továbbfejleszti ezeket a lehetőségeket azáltal, hogy bevezeti a testreszabható likviditás fogalmát a „hook”-ok használatával.

A hook-ok az Uniswap által meghatározott beépülő modulok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy testreszabható likviditási medencéket hozzanak létre, és ellenőrizzék a medencék, cserék és díjak közötti kölcsönhatásokat.

Az Uniswap bemutatta további felhasználási lehetőségeket is, például az on-chain limit megrendelések végrehajtását, dinamikus díjakat és más automatizált funkciókat, amelyeket a medence élettartama során konkrét időpontban lehet elvégezni.

A hook-ok mellett más javulás lesz az összes medence egyetlen smart contract alatt való összevonása. A V3-ban minden medence létrehozásakor új szerződést kellett telepíteni.

Az új V4 architektúra révén a medence létrehozási gáz költsége 99% -kal csökken.

Forrás: DeFiLlama

Az Uniswap profitál a SEC peréből

Az Uniswap vitathatatlanul a DEX-ek (decentralizált tőzsdék) vezetője, közel 880 millió dolláros 24 órás forgalommal, ami több mint a második helyezett PancakeSwap teljes forgalmának kétszerese – a DeFiLlama adatai szerint.

Az elmúlt héten a forgalom 7,39% -kal emelkedett, ami az összes jelentős DEX-nél tapasztalható trend.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Egyesült Államok szabályozóinak közelmúltbeli intézkedései a Binance és a Coinbase központosított tőzsdék ellen a fő hajtóerő lehet a növekedés mögött.

Míg a DeFi fronton sikereket ért el, az UNI token tulajdonosok továbbra is veszteséget könyvelnek el.

A 30 napos MVRV arány szerint a tulajdonosok átlagosan 9,63% -os veszteséget szenvednének, ha eladnák a állományaikat a jelenlegi időpontban.

uniswap
Forrás: Santiment

Olvastad már? Peter Brandt érdekes Bitcoin (BTC) árviselkedést észlelt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!