A Bitcoin bányászati nehézség történelmi csúcson

-

A Bitcoin hálózata rekordmértékű harmadik egymást követő bányászati nehézség növekedést regisztrált június 14-én, 2023-ban, a 794 304. blokkmagasságnál.

A bányászati nehézség 2,18%-kal emelkedett, így az összes nehézség ismét elérte a 52,35 billió értéket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin bányászati nehézség eléri a történelmi csúcsot a csökkenő árak közepette

A Bitcoin bányászati nehézsége ismét emelkedett szerdai reggel, 7:27 órakor (keleti idő), 2,18%-kal, amely még nehezebbé teszi a bányászok számára a blokkok felfedezését.

Az utolsó 2016 blokk átlagos hasharánya mintegy 374,5 exahash másodpercenként (EH/s) volt, mielőtt ez a változás megtörtént.

bitcoin bányászat
Bitcoin nehézség 2023. június 14-én.

Jelenleg a hasharáta 329 EH/s, azonban 2023. június 11-én a hálózat újabb 24 órás hasharány csúcsot ért el, 516,61 EH/s értéket a 793 868. blokkmagasságban.

A legújabb nehézségnövekedés rekordmagas 52,35 billióra emelkedett.

Az utóbbi hat hétben a bányászoknak három egymást követő nehézségnövekedéssel és összesen 8,8%-os növekedéssel kellett szembenézniük 2023. május 18. óta.

Ennek ellenére a BTC árak az utóbbi két hétben csökkentek, amely a megnövekedett nehézséggel együtt még nehezebbé teszi a bányászok számára a tevékenységet.

Ezekkel a legutóbbi akadályokkal szemben a blokk időközök továbbra is tíz percnél rövidebbek, és csak három nappal ezelőtt érte el a hasharáty rekordmagasságát.

Jelenleg az Egyesült Államokban található Foundry vezeti a bányászati medencék listáját 131,40 EH/s hasharáttal az elmúlt három napban, ami a teljes hasharátnak mintegy 34,20%-át teszi ki.

A második helyen az Antpool áll, körülbelül 90,34 EH/s hasharáttal, ami a globális részesedés körülbelül 23,52%-át jelenti.

A Foundry és az Antpool után következik a F2pool, a Binance Pool és a Viabtc.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A következő nehézségbeállítás várhatóan a 2016 blokk felfedezése után történik, valószínűleg 2023. június 28-án.

Eddig a két legutóbbi nehézségnövekedés nem csökkentette a bányászok elszántságát, és az újabb emelkedés továbbra is próbára teszi az állhatatosságukat.


Olvastad már? A Binance Coin vezeti a piaci emelkedést – Vajon a BNB újra biztonságban van?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!