Tagadja a piacmanipulációs vádakat a Binance tőzsde alapítója

-

A közelmúltban ismét megerősödtek a pletykák, hogy a Binance tőzsde alapítója, CZ a tőzsde bitcoinjának az eladásával próbálja befolyásolni a BNB tokenek árát, stabilizálva azt.

A pletykákat az iparág több ismert szereplője is megosztotta, köztük Dylan LeClair, vagy éppen a Swan Bitcoin ügyvezetője, Cory Klippsten.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ők már többször is úgy fogalmaztak, hogy a Binance szándékosan manipulálja a BNB árfolyamát, mesterségesen felpumpálva.

CZ egy tweetben reagált ezekre a vádakra a héten, és elmondta, a blokklánc adataiból egyértelműen látni lehet, hogy ki és mennyi kriptopénzt ad el, hiszen minden transzparens.

Így a pletykákat egyszerű félelemkeltésnek minősítette. A Skew elemzőplatform szintén úgy nyilatkozott, hogy több gyanús ügyletet is találtak, amelyek a BTC, BNB, USDT használatával manipulálhatják a piacot.

„A Binance egyértelműen csinál valamit, hogy megakadályozza a BNB bedőlését, hogy ne kövesse a többi kriptó esését. A BNB piaca hamisnak tűnik, és a volumene is kicsi.”

A wash trading egy olyan piacmanipulációs módszer, mikor a kereskedők az eladott tokeneket azonnal vissza is vásárolják, ugyanazon az árfolyamon, így viszont azt a látszatot keltik, hogy a valóságosnál sokkal nagyobb az igények szintje, és sokkal nagyobb a kereslet az adott tokenre.

Egy másik elemző rávilágított, hogy a BNB árfolyam-mozgásában semmi természetes sincs, és a 220 dolláros szintet túlságosan is erősen védik.

Egyes nézetek alapján ez az árfolyam egy likvidációs szint lehet egy BNB-alapú hitelhez.

A Binance tőzsdének éppen ezért érdemes lenne nyilvánosságra hozni, hogy rendelkeznek-e BNB tokennel fedezett hitellel, kötelezettséggel, és így végérvényesen eloszlathatnák az ilyen vádakat.

A SEC múlt héten jelentette be, hogy beperelte a Binance tőzsdét, mivel a vádjaik szerint illegálisan forgalmaznak értékpapírnak minősülő kriptopénzeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a wash trading is szerepel a listán, amelyet a CZ által birtokolt Sigma Chain kereskedőcégen keresztül végeznek.

CZ és a tőzsde minden vádat cáfolt, és elmondták, a cégcsoport teljes mértékben követi a törvényeket, és a bíróságon minden erejükkel ennek a bebizonyításán fognak dolgozni.

Olvastad már? A Bitcoin bányászati nehézség történelmi csúcson

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!