Tagadja a piacmanipulációs vádakat a Binance tőzsde alapítója

-

A közelmúltban ismét megerősödtek a pletykák, hogy a Binance tőzsde alapítója, CZ a tőzsde bitcoinjának az eladásával próbálja befolyásolni a BNB tokenek árát, stabilizálva azt.

A pletykákat az iparág több ismert szereplője is megosztotta, köztük Dylan LeClair, vagy éppen a Swan Bitcoin ügyvezetője, Cory Klippsten.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ők már többször is úgy fogalmaztak, hogy a Binance szándékosan manipulálja a BNB árfolyamát, mesterségesen felpumpálva.

CZ egy tweetben reagált ezekre a vádakra a héten, és elmondta, a blokklánc adataiból egyértelműen látni lehet, hogy ki és mennyi kriptopénzt ad el, hiszen minden transzparens.

Így a pletykákat egyszerű félelemkeltésnek minősítette. A Skew elemzőplatform szintén úgy nyilatkozott, hogy több gyanús ügyletet is találtak, amelyek a BTC, BNB, USDT használatával manipulálhatják a piacot.

„A Binance egyértelműen csinál valamit, hogy megakadályozza a BNB bedőlését, hogy ne kövesse a többi kriptó esését. A BNB piaca hamisnak tűnik, és a volumene is kicsi.”

A wash trading egy olyan piacmanipulációs módszer, mikor a kereskedők az eladott tokeneket azonnal vissza is vásárolják, ugyanazon az árfolyamon, így viszont azt a látszatot keltik, hogy a valóságosnál sokkal nagyobb az igények szintje, és sokkal nagyobb a kereslet az adott tokenre.

Egy másik elemző rávilágított, hogy a BNB árfolyam-mozgásában semmi természetes sincs, és a 220 dolláros szintet túlságosan is erősen védik.

Egyes nézetek alapján ez az árfolyam egy likvidációs szint lehet egy BNB-alapú hitelhez.

A Binance tőzsdének éppen ezért érdemes lenne nyilvánosságra hozni, hogy rendelkeznek-e BNB tokennel fedezett hitellel, kötelezettséggel, és így végérvényesen eloszlathatnák az ilyen vádakat.

A SEC múlt héten jelentette be, hogy beperelte a Binance tőzsdét, mivel a vádjaik szerint illegálisan forgalmaznak értékpapírnak minősülő kriptopénzeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a wash trading is szerepel a listán, amelyet a CZ által birtokolt Sigma Chain kereskedőcégen keresztül végeznek.

CZ és a tőzsde minden vádat cáfolt, és elmondták, a cégcsoport teljes mértékben követi a törvényeket, és a bíróságon minden erejükkel ennek a bebizonyításán fognak dolgozni.

Olvastad már? A Bitcoin bányászati nehézség történelmi csúcson

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!