A BRICS közös pénzrendszert dolgozna ki a Globális Dél számára

-

Dilma Rousseff, a BRICS-bankként emlegetett New Development Bank elnöke előadást tartott egy sanghaji konferencián, amely során elmondta, fontos lenne egy, a Globális Dél országaira szabott, saját pénzrendszer felállítása.

A Globális Dél, mint fogalom, a nyugati hatalmakon kívüli országokra vonatkozik, és főként Latin-Amerika, Afrika, Ázsia és Óceánia országait tömöríti.

Rousseff szerint egy új pénzrendszer, amelyet akár a helyi valutákkal is létrehozhatnának, létfontosságú lehet a hosszú távú befektetések esetén.

„Sürgősnek tartjuk, hogy létrehozzunk egy új rendszert, egy új hálózatot a likviditás menedzselésére, hogy az üzleti finanszírozás nagy volumenben is megoldható legyen, és olyan kondíciók, körülmények mellett, amelyek kifejezetten a Globális Dél országaira vannak igazítva.”

Rousseff már korábban is beszélt egy új, közös pénzrendszerről, amely a helyi pénzek használatával tudná biztosítani az anyagi forrásokat a különböző fejlesztésekhez.

A bank nyolcadik éves közgyűlésén tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a nemzeti beruházások nagyobb részét a helyi valutákkal fogják végrehajtani, hogy így erősítsék a tagállamok belső piacait, és megvédjék a hitelfelvevőket az esetleges árfolyam-ingadozástól.


Kapcsolodó: Honduras kérte felvételét a BRICS bankba


Többpólusú világrend

Rousseff megfogalmazásában is stratégiai fontosságúnak számít a többpólusú világrend kialakítása, és ezzel kapcsolatban például a kínai „Belt and Road” kezdeményezés is arra szolgál, hogy nagyobb egyensúlyt hozzon a világpolitikába.

A BRICS bank pedig szintén abban érdekelt, hogy a közreműködésével fel lehessen építeni egy egyenlőbb, fenntarthatóbb világgazdaságot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek a meggyőződésnek a jegyében a bank már nyitott is olyan országok felé, amelyek nem tagjai a BRICS-nek.

Bangladesh, Egyiptom, és az Egyesült Arab Emírségek már igénybe vehetik a bank szolgáltatásait.

Argentina éppen az IMF tisztviselőivel tárgyal egy esetleges kölcsönről, de a BRICS bankhoz is beadta a kérvényét, hogy vegyék fel az ügyfeleik listájára, hogy pénzügyi kapcsolatot építhessenek ki.

A legutóbbi ország pedig Honduras, ők is hivatalosan felvették a kapcsolatot a BRICS bankkal, az elnökük, Xiomara Castro sanghaji látogatása során.

Olvastad már? Minden, amit a Uniswap legújabb frissítéséről tudni lehet

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Conselho Nacional de Jus

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Dél-Koreában életbe lépett az új kriptotörvény

Július 19-én életbe léptek Dél-Korea pénzügyi felügyeleti hatóságának új szabályozásai, melyek célja a felhasználói eszközök védelme a kriptotőzsdéken. Fogyasztóvédelem a négyzeten Az új előírásokat a Dél-Koreai Pénzügyi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!