A BRICS közös pénzrendszert dolgozna ki a Globális Dél számára

-

Dilma Rousseff, a BRICS-bankként emlegetett New Development Bank elnöke előadást tartott egy sanghaji konferencián, amely során elmondta, fontos lenne egy, a Globális Dél országaira szabott, saját pénzrendszer felállítása.

A Globális Dél, mint fogalom, a nyugati hatalmakon kívüli országokra vonatkozik, és főként Latin-Amerika, Afrika, Ázsia és Óceánia országait tömöríti.

Rousseff szerint egy új pénzrendszer, amelyet akár a helyi valutákkal is létrehozhatnának, létfontosságú lehet a hosszú távú befektetések esetén.

„Sürgősnek tartjuk, hogy létrehozzunk egy új rendszert, egy új hálózatot a likviditás menedzselésére, hogy az üzleti finanszírozás nagy volumenben is megoldható legyen, és olyan kondíciók, körülmények mellett, amelyek kifejezetten a Globális Dél országaira vannak igazítva.”

Rousseff már korábban is beszélt egy új, közös pénzrendszerről, amely a helyi pénzek használatával tudná biztosítani az anyagi forrásokat a különböző fejlesztésekhez.

A bank nyolcadik éves közgyűlésén tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a nemzeti beruházások nagyobb részét a helyi valutákkal fogják végrehajtani, hogy így erősítsék a tagállamok belső piacait, és megvédjék a hitelfelvevőket az esetleges árfolyam-ingadozástól.


Kapcsolodó: Honduras kérte felvételét a BRICS bankba


Többpólusú világrend

Rousseff megfogalmazásában is stratégiai fontosságúnak számít a többpólusú világrend kialakítása, és ezzel kapcsolatban például a kínai „Belt and Road” kezdeményezés is arra szolgál, hogy nagyobb egyensúlyt hozzon a világpolitikába.

A BRICS bank pedig szintén abban érdekelt, hogy a közreműködésével fel lehessen építeni egy egyenlőbb, fenntarthatóbb világgazdaságot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek a meggyőződésnek a jegyében a bank már nyitott is olyan országok felé, amelyek nem tagjai a BRICS-nek.

Bangladesh, Egyiptom, és az Egyesült Arab Emírségek már igénybe vehetik a bank szolgáltatásait.

Argentina éppen az IMF tisztviselőivel tárgyal egy esetleges kölcsönről, de a BRICS bankhoz is beadta a kérvényét, hogy vegyék fel az ügyfeleik listájára, hogy pénzügyi kapcsolatot építhessenek ki.

A legutóbbi ország pedig Honduras, ők is hivatalosan felvették a kapcsolatot a BRICS bankkal, az elnökük, Xiomara Castro sanghaji látogatása során.

Olvastad már? Minden, amit a Uniswap legújabb frissítéséről tudni lehet

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Conselho Nacional de Jus

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!