Honduras kérte felvételét a BRICS bankba

-

Honduras bejelentette, hogy hivatalosan kérelmet nyújtott be a BRICS-bankhoz, amelyet más néven Új Fejlesztési Banknak is neveznek.

Ez a pénzügyi intézmény a Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika által alkotott BRICS-blokk kezdeményezése, és célja a fenntartható fejlődés és a nemzetközi együttműködés előmozdítása.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Xiomara Castro, Honduras elnöke személyesen adta át a kérelmet a BRICS-bank elnökének, Dilma Rousseffnek.

A kérelem része volt Castro állami látogatásának, amelyet a kínai elnök, Xi Jinping meghívására tett.

A látogatás célja gazdasági, kulturális és politikai megállapodások kiteljesítése volt.

A BRICS-bank elnöke, Dilma Rousseff, a fogadáson elmondta, hogy az intézmény nyitott további tagok fogadására fejlesztési terveikben. Castro látogatása számukra nagy jelentőséggel bír.

Honduras elnöke a beszédében kiemelte, hogy a hagyományos finanszírozási modellek sokszor csak növelik a szegénységet és a nyomort az országban.

Ezért az ország alternatívákat keres, és olyan mechanizmusokat kíván találni, amelyek lehetővé teszik gazdaságuk fejlesztését és jobb életminőség biztosítását a nép számára.

Az Új Fejlesztési Bank 2014-ben alakult, és azóta is folyamatosan bővül.

Jelenleg három ország, Banglades, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek is részt vesz a BRICS-bankban, és Argentína várhatóan hamarosan csatlakozni fog.

Az ország felvételét Brazília támogatja, és a szavazás augusztusban várható. A BRICS-bank jelenleg tárgyalásokat folytat Szaúd-Arábia csatlakozásáról is.

Ezzel a bank csökkentheti függőségét Oroszországtól, amely jelenleg jelentős részesedéssel rendelkezik az intézményben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Honduras kérése a BRICS bankhoz való csatlakozásra fontos mérföldkő az ország számára.

A BRICS-bank lehetőséget kínál számukra a fenntartható fejlődés és gazdasági stabilitás előmozdítására.


Olvastad már? Mark Cuban szerint a SEC sem tudja eldönteni, hogy mi számít értékpapírnak, és mi nem

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!