Honduras kérte felvételét a BRICS bankba

-

Honduras bejelentette, hogy hivatalosan kérelmet nyújtott be a BRICS-bankhoz, amelyet más néven Új Fejlesztési Banknak is neveznek.

Ez a pénzügyi intézmény a Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika által alkotott BRICS-blokk kezdeményezése, és célja a fenntartható fejlődés és a nemzetközi együttműködés előmozdítása.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Xiomara Castro, Honduras elnöke személyesen adta át a kérelmet a BRICS-bank elnökének, Dilma Rousseffnek.

A kérelem része volt Castro állami látogatásának, amelyet a kínai elnök, Xi Jinping meghívására tett.

A látogatás célja gazdasági, kulturális és politikai megállapodások kiteljesítése volt.

A BRICS-bank elnöke, Dilma Rousseff, a fogadáson elmondta, hogy az intézmény nyitott további tagok fogadására fejlesztési terveikben. Castro látogatása számukra nagy jelentőséggel bír.

Honduras elnöke a beszédében kiemelte, hogy a hagyományos finanszírozási modellek sokszor csak növelik a szegénységet és a nyomort az országban.

Ezért az ország alternatívákat keres, és olyan mechanizmusokat kíván találni, amelyek lehetővé teszik gazdaságuk fejlesztését és jobb életminőség biztosítását a nép számára.

Az Új Fejlesztési Bank 2014-ben alakult, és azóta is folyamatosan bővül.

Jelenleg három ország, Banglades, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek is részt vesz a BRICS-bankban, és Argentína várhatóan hamarosan csatlakozni fog.

Az ország felvételét Brazília támogatja, és a szavazás augusztusban várható. A BRICS-bank jelenleg tárgyalásokat folytat Szaúd-Arábia csatlakozásáról is.

Ezzel a bank csökkentheti függőségét Oroszországtól, amely jelenleg jelentős részesedéssel rendelkezik az intézményben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Honduras kérése a BRICS bankhoz való csatlakozásra fontos mérföldkő az ország számára.

A BRICS-bank lehetőséget kínál számukra a fenntartható fejlődés és gazdasági stabilitás előmozdítására.


Olvastad már? Mark Cuban szerint a SEC sem tudja eldönteni, hogy mi számít értékpapírnak, és mi nem

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!