Mark Cuban szerint a SEC sem tudja eldönteni, hogy mi számít értékpapírnak, és mi nem

-

A Shark Tank milliárdos befektetője is csatlakozott azokhoz, akik kritizálják a SEC hozzáállását a kriptoiparhoz.

Cuban a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a SEC eljárásrendjében semmiféle említés sincs arról, hogy a kriptoiparban mégis mi alapján kellene eldönteni, hogy mi számít értékpapírnak.

A hatóság kiadott egy, a digitális eszközökhöz használható értelmezési keretrendszert, de a baj az, hogy ez valójában nem ér semmit.

„Az oldalakon található információkból tulajdonképpen semmi sem szól arról, hogy hogyan is kellene regisztráltatni ezeket a digitális eszközöket. Ez pedig ahhoz vezet, hogy ha valakinek nincs egy hadseregnyi, értékpapírokra specializálódott jogásza, akkor gyakorlatilag lehetetlen eldönteni, hogy mi számít annak, és mi nem.”

A dokumentumban nincsen lépésről lépésre végrehajtandó folyamat, viszont röviden elmagyarázzák benne, hogy mit várnának el a területen működő vállalkozásoktól, az USA értékpapír-törvényének a fényében.

A követelmények között olyan általánosságok találhatók meg, mint a megfelelő tájékoztatás, hogy a befektetők megalapozott döntéseket tudjanak hozni, vagy éppen a hatékony üzletvezetéshez szükséges lépések, amelyek biztosítják a vállalkozás sikerét.


A Tőzsdefelügyelet szerint a Binance értékpapírnak számító tokeneket is árusít

Ahogyan Cuban rávilágít, a pénzügyi szektor többi részlege ennél sokkal nagyobb fokú átláthatóságot és egyértelműséget kap a SEC részéről.

Nem indítanak pereket brókerek vagy bankok ellen, mondvacsinált indokokkal, hanem inkább részt vesznek a különböző szabályozási folyamatok kidolgozásában.

Cuban szerint pedig ugyanez lenne a dolguk a kriptopénzek esetén is, ki kell dolgozni egy egyértelmmű rendszert, amely alapján félreérthetetlenül értékelni lehetne a digitális eszközöket.

Az Államok egyik szenátora, Cynthia Lummis szintén kritizálta a SEC tevékenységét, mivel nézetei szerint elmulasztották a megfelelően stabil keretek kidolgozását, és a vállalati szektor részére nyújtott iránymutatásaik is hagynak kívánnivalót maguk után.

A SEC elnöke, Gary Gensler egy konferencián tartott beszédet a múlt héten, ahol elmondta, a jelenlegi regisztrációs folyamat megfelelő, és a cégek pontosan tudják, hogy mit kellene tenniük.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Arra válaszul nyilatkozta ezt, hogy a közelmúltban a Coinbase és a Robinhood is azt állította, hiába próbálkoztak regisztrálni a SEC rendszerébe, a hivatal ezt nem tette lehetővé.

A SEC a múlt héten pert indított a Binance és a Coinbase ellen, és mindkét tőzsdét az értékpapír-törvények megszegésével vádolják.

A gyanú szerint jogosulatlanul adnak el értékpapírnak minősülő kriptopénzeket az amerikai befektetőknek.

A SEC jelenleg összesen 68 különböző kriptoeszközt listáz, amelyeket értékpapírként tart nyilván.


Olvastad már? Az amerikai szenátorok újragondolnák a kriptós szabályozást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!