Mark Cuban szerint a SEC sem tudja eldönteni, hogy mi számít értékpapírnak, és mi nem

-

A Shark Tank milliárdos befektetője is csatlakozott azokhoz, akik kritizálják a SEC hozzáállását a kriptoiparhoz.

Cuban a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a SEC eljárásrendjében semmiféle említés sincs arról, hogy a kriptoiparban mégis mi alapján kellene eldönteni, hogy mi számít értékpapírnak.

A hatóság kiadott egy, a digitális eszközökhöz használható értelmezési keretrendszert, de a baj az, hogy ez valójában nem ér semmit.

„Az oldalakon található információkból tulajdonképpen semmi sem szól arról, hogy hogyan is kellene regisztráltatni ezeket a digitális eszközöket. Ez pedig ahhoz vezet, hogy ha valakinek nincs egy hadseregnyi, értékpapírokra specializálódott jogásza, akkor gyakorlatilag lehetetlen eldönteni, hogy mi számít annak, és mi nem.”

A dokumentumban nincsen lépésről lépésre végrehajtandó folyamat, viszont röviden elmagyarázzák benne, hogy mit várnának el a területen működő vállalkozásoktól, az USA értékpapír-törvényének a fényében.

A követelmények között olyan általánosságok találhatók meg, mint a megfelelő tájékoztatás, hogy a befektetők megalapozott döntéseket tudjanak hozni, vagy éppen a hatékony üzletvezetéshez szükséges lépések, amelyek biztosítják a vállalkozás sikerét.


A Tőzsdefelügyelet szerint a Binance értékpapírnak számító tokeneket is árusít

Ahogyan Cuban rávilágít, a pénzügyi szektor többi részlege ennél sokkal nagyobb fokú átláthatóságot és egyértelműséget kap a SEC részéről.

Nem indítanak pereket brókerek vagy bankok ellen, mondvacsinált indokokkal, hanem inkább részt vesznek a különböző szabályozási folyamatok kidolgozásában.

Cuban szerint pedig ugyanez lenne a dolguk a kriptopénzek esetén is, ki kell dolgozni egy egyértelmmű rendszert, amely alapján félreérthetetlenül értékelni lehetne a digitális eszközöket.

Az Államok egyik szenátora, Cynthia Lummis szintén kritizálta a SEC tevékenységét, mivel nézetei szerint elmulasztották a megfelelően stabil keretek kidolgozását, és a vállalati szektor részére nyújtott iránymutatásaik is hagynak kívánnivalót maguk után.

A SEC elnöke, Gary Gensler egy konferencián tartott beszédet a múlt héten, ahol elmondta, a jelenlegi regisztrációs folyamat megfelelő, és a cégek pontosan tudják, hogy mit kellene tenniük.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Arra válaszul nyilatkozta ezt, hogy a közelmúltban a Coinbase és a Robinhood is azt állította, hiába próbálkoztak regisztrálni a SEC rendszerébe, a hivatal ezt nem tette lehetővé.

A SEC a múlt héten pert indított a Binance és a Coinbase ellen, és mindkét tőzsdét az értékpapír-törvények megszegésével vádolják.

A gyanú szerint jogosulatlanul adnak el értékpapírnak minősülő kriptopénzeket az amerikai befektetőknek.

A SEC jelenleg összesen 68 különböző kriptoeszközt listáz, amelyeket értékpapírként tart nyilván.


Olvastad már? Az amerikai szenátorok újragondolnák a kriptós szabályozást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!