Büntetőjogi eljárás is indulhat a Binance ellen

-

John Reed Stark, a SEC korábbi vezetője úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi felállás alapján nagyon valószínű, hogy a világ legnagyobb tőzsdéje, a Binance nem csak a SEC vádjaival kell, hogy szembenézzen, hanem az Igazságügy-minisztérium is eljárást indíthat ellene.

A SEC a múlt héten perelte be a tőzsdét, mivel szerintük regisztrálatlanul ad el értékpapírokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett ráadásul a Határidős Árupiaci Felügyelet, a CFTC is perben áll a tőzsdével.

A korábbi tisztviselő szerint ezek együtt már arra utalnak, hogy nem a megszokott szabályozói helyzetről van szó, hanem valami komolyabb készülődhet a háttérben.

Stark elmondása alapján a CFTC beadványa a szabályom elkerülését firtatja, míg a SEC perében a piacmanipuláció és a hűtlen kezelés is hangsúlyos szerepet játszik.

A SEC ráadásul kirívó intézkedéseket akar, többek között az ügyfélpénzek befagyasztását, és a javak saját hatáskörbe vonását.

Ezeket akkor szokták igényelni, ha egy hatóság teljesen biztos abban, hogy a bíróságon a javára döntenek, és a SEC most úgy érvelhet, hogy a tőzsde csalást követ el, és az ügyfelek pénze veszélyben van.

Stark úgy véli, a SEC által felvonultatott bizonyítékok a könyvviteli, könyvelési adatokról, valamint az pénzeszközök kezeléséről azt feltételezi, hogy a SEC bűnügyi nyomozókkal dolgozik együtt, még ha ezt eddig nem is hozták nyilvánosságra.

„Sem a SEC, sem pedig a CFTC ügye nem foglalkozik túlságosan kiemelt mértékben a lehetséges pénzmosással. Az eggyel magasabb szint, és az Igazságügy-minisztérium szokta intézni, így elég valószínű, hogy a Binance ellen ők indítják a következő eljárást. Szerintem már eleve együtt dolgozik a három hatóság, és a logikus lépésként azt tudom elképzelni, hogy büntetőjogi vádakkal kell majd szembenézni a Binance csapatának.”

Nem ez az első eset, hogy Stark szigorúbb eljárásokra figyelmezteti a kriptoipart.

Januárban úgy fogalmazott a Gemini és a Genesis ellen indított SEC per után, hogy ez csak az első lépés lehet, és további eljárásokra kell számítani.


 


Az Igazságügy-minisztérium által indított nyomozásról pedig úgy véli, egyelőre titokban folyhat, ezért nem tud róla semmit a közvélemény, viszont, hogy egészen pontosan miért is titkolják, azt nem tudta megtippelni, de a háttérben akár az is állhat, hogy a javak eltűnésétől, vagy bizonyítékok megsemmisítésétől tarthatnak a hatóságok.


Olvastad már? A Bitcoin 26.000 dollár feletti esélyei

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!