Büntetőjogi eljárás is indulhat a Binance ellen

-

John Reed Stark, a SEC korábbi vezetője úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi felállás alapján nagyon valószínű, hogy a világ legnagyobb tőzsdéje, a Binance nem csak a SEC vádjaival kell, hogy szembenézzen, hanem az Igazságügy-minisztérium is eljárást indíthat ellene.

A SEC a múlt héten perelte be a tőzsdét, mivel szerintük regisztrálatlanul ad el értékpapírokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett ráadásul a Határidős Árupiaci Felügyelet, a CFTC is perben áll a tőzsdével.

A korábbi tisztviselő szerint ezek együtt már arra utalnak, hogy nem a megszokott szabályozói helyzetről van szó, hanem valami komolyabb készülődhet a háttérben.

Stark elmondása alapján a CFTC beadványa a szabályom elkerülését firtatja, míg a SEC perében a piacmanipuláció és a hűtlen kezelés is hangsúlyos szerepet játszik.

A SEC ráadásul kirívó intézkedéseket akar, többek között az ügyfélpénzek befagyasztását, és a javak saját hatáskörbe vonását.

Ezeket akkor szokták igényelni, ha egy hatóság teljesen biztos abban, hogy a bíróságon a javára döntenek, és a SEC most úgy érvelhet, hogy a tőzsde csalást követ el, és az ügyfelek pénze veszélyben van.

Stark úgy véli, a SEC által felvonultatott bizonyítékok a könyvviteli, könyvelési adatokról, valamint az pénzeszközök kezeléséről azt feltételezi, hogy a SEC bűnügyi nyomozókkal dolgozik együtt, még ha ezt eddig nem is hozták nyilvánosságra.

„Sem a SEC, sem pedig a CFTC ügye nem foglalkozik túlságosan kiemelt mértékben a lehetséges pénzmosással. Az eggyel magasabb szint, és az Igazságügy-minisztérium szokta intézni, így elég valószínű, hogy a Binance ellen ők indítják a következő eljárást. Szerintem már eleve együtt dolgozik a három hatóság, és a logikus lépésként azt tudom elképzelni, hogy büntetőjogi vádakkal kell majd szembenézni a Binance csapatának.”

Nem ez az első eset, hogy Stark szigorúbb eljárásokra figyelmezteti a kriptoipart.

Januárban úgy fogalmazott a Gemini és a Genesis ellen indított SEC per után, hogy ez csak az első lépés lehet, és további eljárásokra kell számítani.


 


Az Igazságügy-minisztérium által indított nyomozásról pedig úgy véli, egyelőre titokban folyhat, ezért nem tud róla semmit a közvélemény, viszont, hogy egészen pontosan miért is titkolják, azt nem tudta megtippelni, de a háttérben akár az is állhat, hogy a javak eltűnésétől, vagy bizonyítékok megsemmisítésétől tarthatnak a hatóságok.


Olvastad már? A Bitcoin 26.000 dollár feletti esélyei

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!