A Bitcoin 26.000 dollár feletti esélyei

-

Az altcoinok az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, míg a Bitcoin (BTC) ára viszonylag stabil maradt.

A Glassnode és a Santiment adataiból kiderült, hogy a befektetők nagyon bíznak a BTC-ben, ami a felhalmozási trendjükből is látszik


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A következő héten számíthatunk-e arra, hogy a BTC árfolyama követi az altcoinokét, vagy a BTC megváltoztatja a piaci trendet?

A Bitcoin-tulajdonosok türelmesek

A Glassnode tweetjéből kiderült, hogy a BTC hosszú távú birtokosainak a tőzsdékre küldött kínálatának aránya továbbra is rendkívül alacsony, 0,004%.

Ugyanez rávilágít a fokozott piaci szorongás közepette a csoport tétlenségére, közömbösek maradnak a Binance és a Coinbase szabályozási változtatásai iránt.

Ezen túlmenően a BTC bálnák is hatalmas bizalmat mutatnak a BTC iránt.

A Santiment chartja bikás eltérést mutatott ki a BTC felhalmozódási chartján. A befektetők tovább növelték állományukat, miközben a BTC árfolyama pofonokat szenvedett.

A bálnák aktivitása is napi szinten emelkedett. Egészen pontosan a bálnák együttesen több mint 1000 BTC-t tesznek vissza a pénztárcájukba naponta.

Ez a felhalmozás növekedése az altcoin-piaci összeomlás utóhatása, vagy arra utal, hogy a BTC a következő bikarallyt készíti elő?

Virágzó bányászati ágazat

A káosz közepette a BTC bányászati ágazata tovább növekedett.

Az YChart adatai szerint például a BTC hashrátája az eddigi csúcs közelében mozgott, amelyet 2023. május 1-jén ért el.

Sajtónk idején ugyanez a szám 415,14M TH/s volt. Egy másik jó hír a BTC bányászat számára, hogy a bányászok bevételei viszonylag magasak maradtak.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A BTC hamarosan átlépi a 26.000 dollárt?

A cikk írásakor a bitcoin több mint 3%-ot esett az elmúlt hét napban, és 25.805,83 dolláron kereskedtek vele.

Néhány mérőszám a BTC árfolyamának visszapattanási lehetőségét támasztotta alá.

Például a coin árfolyamtartaléka csökkent, ami arra utal, hogy nincs eladási nyomás alatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin aSORP-ja is zöld volt, ami jellemzően piaci mélypontot jelez. A Bitcoin vételi/eladási aránya azonban piros volt, ami az eladási hangulat dominanciájáról árulkodik a származtatott piacon.

A Bitcoin származtatott piacának részletesebb vizsgálata

A Coinglass szerint a BTC nyílt érdeklődése enyhén csökkent az elmúlt napokban, ami arra utal, hogy a jelenlegi árfolyamtrend változhat.

Ha azonban a BTC long/short arányát vesszük figyelembe, a dolgok nem állnak jól.

A mérőszám ugyanis csökkenést regisztrált, ami általában azt jelenti, hogy a medvés hangulat dominál.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? A Binance eltávolítja 10 BNB kereskedési párját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!