Az amerikai szenátorok újragondolnák a kriptós szabályozást

-

Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös kezdeményezéssel szeretnék átalakítani a jelenlegi kriptós szabályozást az USA-ban, lehetővé téve, hogy a digitális eszközök szabadon kereskedhetővé váljanak az országban.

Lummis a Twitteren osztotta meg a szándékait, és az iparági szereplők értelemszerűen kedvezően fogadták a híreket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tervek alapján új jogi keretrendszert alakítanának ki, amely meghatározná a digitális eszközökhöz kötődő tulajdonjogi viszonyokat, és az adásvétel, a kereskedés szabályait.

Az elképzelések szerint ez a lépés új lökést adna az eszközosztály elfogadottságának, tovább növelve azt.

Az eredeti elképzelések alapján már idén áprilisban meg kellett volna jelennie ennek a törvénytervezetnek, de ez egyelőre nem történt meg.

Lummis arra is felhívta a figyelmet, hogy a beharangozott 30%-os kriptobányász-adót is sikerült megvétózniuk, amelyet be tudtak építeni az adósságplafonról szóló megállapodásba.

Ennek ellenére még messze van a csata vége, hogy megfelelően használható, átlátható jogi keretrendszert tudjanak biztosítani az iparág számára.

Az új elgondolások alapján a törvénycsomag egyértelműen meghatározná, hogy mi számít kriptopénznek, és megoldaná, hogy az értékpapírok definíciója ne legyen érvényes ezekre.

Mivel a tokeneket bizonyos módokon osztályozni lehetne, stabil keretrendszert lehetne létrehozni a kriptoipari vállalatok és a befektetők számára.

Ezzel lecsökkenne a bizonytalanság, és megindulhatna az innováció, a növekedés a szektoron belül.

Gillibrand szerint különösen fontos, hogy a szabályok a lehető legrészletesebbek legyenek, ezért a törvények egyértelmű iránymutatással szolgálnának, hogy hogyan lehetne tokenekhez hozzájutni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez pedig azzal jár, hogy magának a tokenizálásnak a folyamata, annak minden változata törvényi szabályozást kapna.

Sokak számára meglepő lehet, de az algoritmus alapján működő stablecoinokat viszont betiltanák a szenátorok.

Ezzel párhuzamosan pedig sokkal szigorúbb követelményeknek kellene megfelelnie azoknak a vállalatoknak, amelyek dollárhoz kötött stablecoint akarnak kibocsátani, és az ezek fedezetéül szolgáló USD-t kezelni, tárolni.

Olvastad már? Egyre kaotikusabb a Redditen jelen lévő kriptoközösség

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!