Egyre kaotikusabb a Redditen jelen lévő kriptoközösség

-

A Binance és a Coinbase beperelése után vadabbnál vadabb elméletek láttak napvilágot a közösségi médiában az úgynevezett Operation Chokepoint 2.0 jelenségről.

Ez alapján próbálják megmagyarázni a különböző megmondóemberek, hogy miért is esik a kriptopiac. A Reddit közössége eddig három fő irányvonalat tudott azonosítani.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az első elmélet szerint az altok piaca azért esik, mert több nagybefektető éppen eladja az ADA, SOL, és MATIC tokeneket a Robinhood platformján, miután a kereskedőapp jelezte, hogy felfüggeszti ezeknek a tokeneknek a kereskedését.

A második elmélet alapján egy hatalmas készleteket birtokló szereplő éppen kivonul a piacról, és minden kriptóját eladja, áresést idézve ezzel elő.

A harmadik lehetőség peig az, hogy a kereskedők szerint a SEC, a tőzsdefelügyelet további kriptoipari vállalatokat akar majd megtámadni.

„Négy óra alatt 30%-ot esett az altok piaca, ez még a kriptóban sem megszokott jelenség. Valami nagy dolognak kellett történnie ehhez.”

A bitcoin támogatói persze azonnal rávilágítottak a tényre, hogy mennyire ellenálló a hálózat, hiszen állja a sarat, dacára a piaci nehézségeknek.

Ráadásul az altok zuhanásával a bitcoin dominanciája évek óta nem látott szintre emelkedett.

A jelek szerint ráadásul mintha nem érintené az eladási hullám, közel sem gyengült annyit, mint az altok.

A közösségben sokan vélik úgy, hogy az Ethereum hasonlóképpen tudja átvészelni a nehéz időket, de persze azok is sokan vannak, akik szerint az ETH közel sem számít annyira biztonságosnak.

A Redditen is iránymutatásra várnak a felhasználók

A kriptopiacok kétségtelenül nehéz időket élnek, így a Reddit közössége is azt keresi, hogy hová fordulhatna tanácsért.

Mi a helyes döntés, és mit kellene elkerülni, talán ez a két leggyakrabban felmerülő kérdés.

Ki az, aki vásárol, ki az, aki felhalmoz, ki az, aki elad, újrasúlyoz, vagy egyszerűen csak kivár, és tartja a kriptóit?

Ezekkel a kérdésekkel szinte minden nap találkozhat, aki használja a platformot. Viszonylag gyakori az utolsó opció, azaz a kivárás.

Sokak szerint a SEC kemény fellépése a centralizált tőzsdék ellen ahhoz fog vezetni, hogy rengeteg altot minősítenek majd értékpapírrá.

Az árfolyamokra ez rövid távon rossz hatással lehet, de ez nem nagyon fogja érinteni a hosszú távon gondolkodó befektetőket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mások szerint viszont ez a meggyőződés egyáltalán nem gyakori manapság, hiszen ezeken a piacokon nem csak az árak tűnnek őrültnek, hanem sokszor a spekuláns kereskedők is.

A közösségi médiában mindenesetre majdnem mindenhol ugyanezt a hangulatot tapasztalhatjuk, legyen az a Reddit, vagy akár a Facebook, és a Twitter.

A bitcoinra fókuszáló közösségekben viszont összességében nem tekintik nagy bajnak az altok értékvesztését.

Olvastad már? A közgazdász a BRICS valutaforradalomra figyelmeztet – Vajon miért?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!