Egyre kaotikusabb a Redditen jelen lévő kriptoközösség

-

A Binance és a Coinbase beperelése után vadabbnál vadabb elméletek láttak napvilágot a közösségi médiában az úgynevezett Operation Chokepoint 2.0 jelenségről.

Ez alapján próbálják megmagyarázni a különböző megmondóemberek, hogy miért is esik a kriptopiac. A Reddit közössége eddig három fő irányvonalat tudott azonosítani.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az első elmélet szerint az altok piaca azért esik, mert több nagybefektető éppen eladja az ADA, SOL, és MATIC tokeneket a Robinhood platformján, miután a kereskedőapp jelezte, hogy felfüggeszti ezeknek a tokeneknek a kereskedését.

A második elmélet alapján egy hatalmas készleteket birtokló szereplő éppen kivonul a piacról, és minden kriptóját eladja, áresést idézve ezzel elő.

A harmadik lehetőség peig az, hogy a kereskedők szerint a SEC, a tőzsdefelügyelet további kriptoipari vállalatokat akar majd megtámadni.

„Négy óra alatt 30%-ot esett az altok piaca, ez még a kriptóban sem megszokott jelenség. Valami nagy dolognak kellett történnie ehhez.”

A bitcoin támogatói persze azonnal rávilágítottak a tényre, hogy mennyire ellenálló a hálózat, hiszen állja a sarat, dacára a piaci nehézségeknek.

Ráadásul az altok zuhanásával a bitcoin dominanciája évek óta nem látott szintre emelkedett.

A jelek szerint ráadásul mintha nem érintené az eladási hullám, közel sem gyengült annyit, mint az altok.

A közösségben sokan vélik úgy, hogy az Ethereum hasonlóképpen tudja átvészelni a nehéz időket, de persze azok is sokan vannak, akik szerint az ETH közel sem számít annyira biztonságosnak.

A Redditen is iránymutatásra várnak a felhasználók

A kriptopiacok kétségtelenül nehéz időket élnek, így a Reddit közössége is azt keresi, hogy hová fordulhatna tanácsért.

Mi a helyes döntés, és mit kellene elkerülni, talán ez a két leggyakrabban felmerülő kérdés.

Ki az, aki vásárol, ki az, aki felhalmoz, ki az, aki elad, újrasúlyoz, vagy egyszerűen csak kivár, és tartja a kriptóit?

Ezekkel a kérdésekkel szinte minden nap találkozhat, aki használja a platformot. Viszonylag gyakori az utolsó opció, azaz a kivárás.

Sokak szerint a SEC kemény fellépése a centralizált tőzsdék ellen ahhoz fog vezetni, hogy rengeteg altot minősítenek majd értékpapírrá.

Az árfolyamokra ez rövid távon rossz hatással lehet, de ez nem nagyon fogja érinteni a hosszú távon gondolkodó befektetőket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mások szerint viszont ez a meggyőződés egyáltalán nem gyakori manapság, hiszen ezeken a piacokon nem csak az árak tűnnek őrültnek, hanem sokszor a spekuláns kereskedők is.

A közösségi médiában mindenesetre majdnem mindenhol ugyanezt a hangulatot tapasztalhatjuk, legyen az a Reddit, vagy akár a Facebook, és a Twitter.

A bitcoinra fókuszáló közösségekben viszont összességében nem tekintik nagy bajnak az altok értékvesztését.

Olvastad már? A közgazdász a BRICS valutaforradalomra figyelmeztet – Vajon miért?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!