Hogy alakítják a kiskereskedelmi befektetők a Bitcoin elfogadását

-

A Bitcoin piaci részesedése jelentős mértékben növekedett a kiskereskedelmi befektetők körében az utóbbi időben.

Azoknak az embereknek, akik kevesebb mint 10 BTC-t tartanak, egyre nagyobb arányban részesednek a forgalomban lévő mennyiségből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptovaluta piacot komolyan megrázta a Terra (LUNA) token összeomlása 2022 májusában, ami a véres medvepiac kezdetét jelentette.

A legfontosabb digitális eszközök árai esették, és azóta sem sikerült helyreállniuk a sokkból.

Általában ilyen helyzetekben az egyéni befektetők az elsők, akik kivonulnak a piacról a további veszteségek miatt való aggodalom miatt. Eddig azonban ez nem így történt.

A Bitcoin (BTC) kiskereskedelmi befektetők részesedése, azaz azon címeké, amelyek kevesebb mint 10 BTC-t tartalmaznak, 13,7%-ról 17,54%-ra növekedett a LUNA összeomlása óta – derül ki a Glassnode on-chain analitikai cég adataiból.

Ez 790.000 BTC-növekedést jelent a portfólióikban.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Érdekesség, hogy ez a csoport, amely tagjai két részből állnak akik kevesebb mint 1 BTC-t tartanak és a akik 1-10 BTC-t tartanak, az FTX csőd esete után további jelentős részesedésnövekedést tapasztalt.

Ennek többek között az önellátás iránti növekvő kereslet volt az indikátora.

A kisebb méretű entitások előtérbe kerülnek

A Bitcoin legnagyobb kritikája az indulása óta az volt, hogy hiányzik a hasznossága, ami visszatartotta az egyéni befektetőket a hálózat aktív részvételétől.

Azonban ez a csoport nagyobb lelkesedéssel csatlakozott a 2023-as évben, miután az Ordinals protokoll lehetővé tette a fungible token és a non-fungible token (NFT) is a BRC-20 és másolható tokenek tömeges kibocsátását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A következő ábrából jól látható, hogy a Bitcoin hálózat az előző hónapban példátlan mértékben növekedett a napi tranzakciók terén, olyannyira, hogy a legnagyobb tőzsdéknek felfüggeszteniük kellett a kifizetéseket a magas tranzakciós díjak miatt.

Ugyanakkor, bár a tranzakciók száma emelkedett, a tranzfer mennyisége, azaz a teljes coinok száma aránytalanul alacsony volt.

Ez azt jelenti, hogy a lázat általában a kiskereskedelmi befektetők által végzett alacsony értékű tranzakciók hajtották.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? Fedezd fel a Puma Black Station 3D-s élményét a metaverzumban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!