Hogy alakítják a kiskereskedelmi befektetők a Bitcoin elfogadását

-

A Bitcoin piaci részesedése jelentős mértékben növekedett a kiskereskedelmi befektetők körében az utóbbi időben.

Azoknak az embereknek, akik kevesebb mint 10 BTC-t tartanak, egyre nagyobb arányban részesednek a forgalomban lévő mennyiségből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptovaluta piacot komolyan megrázta a Terra (LUNA) token összeomlása 2022 májusában, ami a véres medvepiac kezdetét jelentette.

A legfontosabb digitális eszközök árai esették, és azóta sem sikerült helyreállniuk a sokkból.

Általában ilyen helyzetekben az egyéni befektetők az elsők, akik kivonulnak a piacról a további veszteségek miatt való aggodalom miatt. Eddig azonban ez nem így történt.

A Bitcoin (BTC) kiskereskedelmi befektetők részesedése, azaz azon címeké, amelyek kevesebb mint 10 BTC-t tartalmaznak, 13,7%-ról 17,54%-ra növekedett a LUNA összeomlása óta – derül ki a Glassnode on-chain analitikai cég adataiból.

Ez 790.000 BTC-növekedést jelent a portfólióikban.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Érdekesség, hogy ez a csoport, amely tagjai két részből állnak akik kevesebb mint 1 BTC-t tartanak és a akik 1-10 BTC-t tartanak, az FTX csőd esete után további jelentős részesedésnövekedést tapasztalt.

Ennek többek között az önellátás iránti növekvő kereslet volt az indikátora.

A kisebb méretű entitások előtérbe kerülnek

A Bitcoin legnagyobb kritikája az indulása óta az volt, hogy hiányzik a hasznossága, ami visszatartotta az egyéni befektetőket a hálózat aktív részvételétől.

Azonban ez a csoport nagyobb lelkesedéssel csatlakozott a 2023-as évben, miután az Ordinals protokoll lehetővé tette a fungible token és a non-fungible token (NFT) is a BRC-20 és másolható tokenek tömeges kibocsátását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A következő ábrából jól látható, hogy a Bitcoin hálózat az előző hónapban példátlan mértékben növekedett a napi tranzakciók terén, olyannyira, hogy a legnagyobb tőzsdéknek felfüggeszteniük kellett a kifizetéseket a magas tranzakciós díjak miatt.

Ugyanakkor, bár a tranzakciók száma emelkedett, a tranzfer mennyisége, azaz a teljes coinok száma aránytalanul alacsony volt.

Ez azt jelenti, hogy a lázat általában a kiskereskedelmi befektetők által végzett alacsony értékű tranzakciók hajtották.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? Fedezd fel a Puma Black Station 3D-s élményét a metaverzumban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!