Thodex alapítója tagadja a csalási vádakat Törökországban

-

Faruk Fatih Ozer, a Thodex kriptovaluta tőzsde alapítója tagadta az összes csalással kapcsolatos vádat a török bíróságon.

A kriptovaluta vállalkozót idén áprilisban Albániai hatóságok átadták Törökországnak, hogy szembesüljön a most már megszűnt platform működtetésében betöltött vezető szerepével összefüggő vádakkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A feltételezett kriptovaluta csaló, Faruk Fatih Ozer azt állítja, hogy felültették a Thodex ügyébe.

A török kriptovaluta tőzsde, a Thodex alapítója és vezérigazgatója tagadta, hogy csalással vádolnák az üzleti platformon a befektetőkkel szemben, a helyi média jelentése szerint.

Június 12-én először jelent meg hazájában bíróság előtt, miután áprilisban Albániából kiadták Törökországnak.

A Thodex 2021-ben omlott össze, miután 400.000 felhasználót vonzott, és Ozer 2 milliárd dollárt elvitt a befektetők pénzéből.

Az Interpol körözési értesítés értelmében üldözték, amíg Albánia rendfenntartó hatóságai letartóztatták 2022. augusztus 30-án.

A hétfői meghallgatáson, amely a tőzsdevel kapcsolatos váddal vádolt 21 ember elleni tárgyalás része volt, Ozer azt állította, hogy felültették , és visszautasította ellene felhozott összes csalással kapcsolatos vádat.

A többi vádlott közül hét ember is előzetes letartóztatásban van, állapította meg a Hurriyet Daily News jelentése.

„Eredeti célunk az e-kereskedelem volt. Amikor az e-kereskedelemmel foglalkoztam, felkeltették az érdeklődésemet a kriptovaluták” – magyarázta az üzletember. „Később rájöttem, hogy a társadalmi környezetemen keresztül profitálni tudok belőle, ezért arra helyeztem a vállalat fókuszát… Az egész életem összefonódott a digitális világgal annak érdekében, hogy létrehozzak egy kriptovaluta tőzsdét” – idézték szavait.

Ozer többször is hangsúlyozta, hogy a cégben meghozott döntések mind a sajátjai voltak, rámutatva, hogy nővére, Serap Ozer, aki a tőzsde vezetőségében dolgozott, nem rendelkezett valós hatalommal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ő volt az egyetlen személy, aki ellenőrizte a tőzsdén végrehajtott összes banki tranzakciót.

„Az, hogy az alkalmazottaimat két éve bebörtönözték, fekete folt a jogrendszereken” – állította Faruk Ozer a tárgyalóteremben.

Az Isztambuli Főügyészség által benyújtott vádirat szerint őket azzal vádolták, hogy bűnszervezetet hoztak létre, csalást és pénzmosást követtek el.

Az ügyészek összesen akár 40.564 év börtönt kértnek rájuk ezekért a bűncselekményekért.


Olvastad már? Az NFT piaca 20%-os csökkenést mutat a héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!