Thodex alapítója tagadja a csalási vádakat Törökországban

-

Faruk Fatih Ozer, a Thodex kriptovaluta tőzsde alapítója tagadta az összes csalással kapcsolatos vádat a török bíróságon.

A kriptovaluta vállalkozót idén áprilisban Albániai hatóságok átadták Törökországnak, hogy szembesüljön a most már megszűnt platform működtetésében betöltött vezető szerepével összefüggő vádakkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A feltételezett kriptovaluta csaló, Faruk Fatih Ozer azt állítja, hogy felültették a Thodex ügyébe.

A török kriptovaluta tőzsde, a Thodex alapítója és vezérigazgatója tagadta, hogy csalással vádolnák az üzleti platformon a befektetőkkel szemben, a helyi média jelentése szerint.

Június 12-én először jelent meg hazájában bíróság előtt, miután áprilisban Albániából kiadták Törökországnak.

A Thodex 2021-ben omlott össze, miután 400.000 felhasználót vonzott, és Ozer 2 milliárd dollárt elvitt a befektetők pénzéből.

Az Interpol körözési értesítés értelmében üldözték, amíg Albánia rendfenntartó hatóságai letartóztatták 2022. augusztus 30-án.

A hétfői meghallgatáson, amely a tőzsdevel kapcsolatos váddal vádolt 21 ember elleni tárgyalás része volt, Ozer azt állította, hogy felültették , és visszautasította ellene felhozott összes csalással kapcsolatos vádat.

A többi vádlott közül hét ember is előzetes letartóztatásban van, állapította meg a Hurriyet Daily News jelentése.

„Eredeti célunk az e-kereskedelem volt. Amikor az e-kereskedelemmel foglalkoztam, felkeltették az érdeklődésemet a kriptovaluták” – magyarázta az üzletember. „Később rájöttem, hogy a társadalmi környezetemen keresztül profitálni tudok belőle, ezért arra helyeztem a vállalat fókuszát… Az egész életem összefonódott a digitális világgal annak érdekében, hogy létrehozzak egy kriptovaluta tőzsdét” – idézték szavait.

Ozer többször is hangsúlyozta, hogy a cégben meghozott döntések mind a sajátjai voltak, rámutatva, hogy nővére, Serap Ozer, aki a tőzsde vezetőségében dolgozott, nem rendelkezett valós hatalommal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ő volt az egyetlen személy, aki ellenőrizte a tőzsdén végrehajtott összes banki tranzakciót.

„Az, hogy az alkalmazottaimat két éve bebörtönözték, fekete folt a jogrendszereken” – állította Faruk Ozer a tárgyalóteremben.

Az Isztambuli Főügyészség által benyújtott vádirat szerint őket azzal vádolták, hogy bűnszervezetet hoztak létre, csalást és pénzmosást követtek el.

Az ügyészek összesen akár 40.564 év börtönt kértnek rájuk ezekért a bűncselekményekért.


Olvastad már? Az NFT piaca 20%-os csökkenést mutat a héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!