Az NFT piaca 20%-os csökkenést mutat a héten

-

Az NFT piac a múlt hetekben folyamatos növekedést mutatott, azonban mostanra 20,44%-os visszaesést tapasztaltunk a heti eladások terén.

Az elmúlt héten az NFT-k összesített eladása 152,96 millió dollárt tett ki, amiből 84 millió dollár értékben az Ethereum blokkláncon folyt a kereskedés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az NFT eladások csökkenése összhangban van a kriptopiac általános zuhanásával. Az előző héthez képest az NFT eladások csökkenése meghaladta az 50%-ot, ami jelentős visszaesésnek tekinthető.

Az elmúlt hetekben összesen 152,96 millió dollár értékű NFT-t értékesítettek, miközben a vásárlók száma 63,59%-kal csökkent.

Az Ethereum alapú NFT-k 84 millió dolláros forgalmat generáltak, ami a 21 különböző blokklánc közül 54,91%-os piaci részesedést jelent.

Az Ethereum alapú eladások azonban 34%-kal csökkentek az előző héthez képest.

A Bitcoin alapú NFT-k még mindig a második helyet foglalják el az eladások tekintetében, 29,41 millió dollár értékben.

A Bitcoin alapú NFT-eladások az előző heti összeghez képest közel 25,9%-kal növekedtek.

Az ETH és a BTC mögött más blokkláncokon is jelentős NFT eladások voltak, például Solana (8,48 millió dollár), Mythos (8,12 millió dollár) és Polygon (6,32 millió dollár).

nft
Az öt legnagyobb blokklánc a heti NFT-értékesítés volumene alapján 2023. június 12-én.

Míg múlt héten a legdrágább NFT-k között az első öt helyet Bitcoin alapú alkotások foglalták el, most ez már nem így van – legalábbis a cryptoslam.io adatai szerint.

A öt legnagyobb digitális gyűjtői eladás 2023. június 12-én.

Az idei legdrágább token a Bitcoin-alapú Derps gyűjteményből származott, amely a nyolcadik legnagyobbnak számít az összesített eladások tekintetében.

A legnagyobb eladások azonban a kategorizálatlan Ordinals tokenek körében tűntek fel.

Ezek után a legnépszerűbb gyűjtemények között szerepeltek még a Dmarket, a Bored Ape Yacht Club (BAYC), a Gods Unchained, a Mutant Ape Yacht Club (MAYC) és az Azuki.

Bár az NFT eladások áprilisban alacsonyabbak voltak, mint márciusban, májusban már meghaladták az áprilisi értéket.

Múlt hónapban összesen több mint 739 millió dollár értékű NFT-t értékesítettek, és június elejére már 263,86 millió dolláros eladási forgalmat rögzítettek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az NFT piac visszaesése kihívást jelenthet a piaci szereplők számára, azonban az ágazat továbbra is élénk marad.

Az Ethereum és a Bitcoin vezető szerepet játszanak az NFT-k eladásaiban, miközben más blokkláncok is jelentős eladásokat produkálnak.

Az elkövetkező hetekben és hónapokban érdemes figyelni a piaci alakulást és az újabb NFT-k megjelenését.

Olvastad már? Büntetőjogi eljárás is indulhat a Binance ellen

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!