Veszélyesnek tartja az ENSZ a mesterséges intelligenciát

-

Az ENSZ szeretné kezelni az AI által generált hamis híreket és információkat, és önkéntes irányelveket kíván bevezetni a technológia számára.

Az Egyesült Nemzetek szervezete „aggályos és sürgős” fenyegetésnek nevezte az mesterséges intelligencia által generált tartalmakat, különösen a közösségi médiában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 12-i jelentésükben azt állították, hogy az online dezinformáció kockázata fokozódott, az ilyen technológiák gyors előrehaladása, például a generatív mesterséges intelligencia miatt, és különösen kiemelte a deepfake-eket.

Az ENSZ szerint az AI által generált hamis információ és gyűlöletbeszéd meggyőzően kerül bemutatásra a felhasználók számára, akik tényként fogadják el.

Múlt hónapban az S&P 500 rövid ideig esett vissza egy AI által generált kép és hamis híradás miatt, miszerint robbanás történt a Pentagon közelében.

Az ENSZ arra kérte az érintett feleket, hogy foglalkozzanak a hamis információ terjedésével, és azonnali intézkedéseket tegyenek az AI felelős használatának biztosítása érdekében.

„A Silicon Valley ‘gyorsan haladj előre és törj össze mindent’ filozófiájának ideje lejárt.”

Szintén június 12-én az ENSZ főtitkára, António Guterres sajtótájékoztatót tartott, és kijelentette, hogy a generatív AI által beindított riasztók hangosan szólnak, és a leghangosabban azoktól a fejlesztőktől, akik tervezték.

Guterres hozzátette, hogy a jelentés alapul fog szolgálni az ENSZ információintegritásra vonatkozó magatartási kódexéhez a digitális platformokon.

A kódex kidolgozása egy 2024 szeptemberében tartandó konferencia előtt már esedékes lesz, amelynek célja kormányközi megbeszéléseket szervezni számos kérdésben.

„A magatartási kódexben olyan alapelvek lesznek, amelyeket reményeink szerint kormányok, digitális platformok és más érdekelt felek önként vállalnak majd.”

Politikai kihívás

Június 13-án az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnöke, Tony Blair és a Konzervatív Párt politikusa, William Hague kiadott egy közös jelentést az AI-ról.

A két politikus azt javasolta, hogy az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és más szövetségesek kormányai gyakoroljanak nyomást egy új ENSZ keretrendszer, és az azonnali biztonsági intézkedések érdekében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A két politikus szerint az AI megjelenése a legjelentősebb politikai kihívást jelentheti a kiszámíthatatlan fejlődése és egyre növekvő ereje miatt.

Hozzáfűzték, hogy a kormány meglévő eljárásai és csatornái nem megfelelően vannak kidolgozva az ilyen technológia esetében, nem tudják kezelni a problémát.

Olvastad már? Michael Saylor szerint a Bitcoin dominanciája megduplázódik

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!