Az SEC válasza a Coinbase-nek

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalos választ adott a Harmadik Kerületi Bíróság kérelmére, amely a Coinbase-szel folytatott vitával kapcsolatos.

Az SEC hosszú válasza felfedi a továbbra is fennálló vonakodását a kriptovaluták szabályozása vagy bármilyen határozott időkeret meghatározása tekintetében, annak ellenére, hogy a bíróság határozott utasítást adott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SEC tagadja a Coinbase azonnali intézkedéseket követelő kérését, és „rendkívüli kérésként” azonosítja azt.

A bizottság azt állítja, hogy a Coinbase szabályozási kérvénye rendkívül széles körű, amelyet csak néhány hónappal ezelőtt nyújtottak be, és mostanában egészítettek ki.

Ezért az SEC még nem határozta meg a megfelelő cselekvési irányt. Az SEC szerint ez teljesen elfogadható álláspont, tekintettel a körülményekre.

A legfontosabb, hogy az SEC figyelmen kívül hagyja az elnökének egyértelmű nyilatkozatait, amelyek azt jelzik, hogy nincs szándékuk új szabályokat kiadni.

Ehelyett az SEC ezeket a kijelentéseket döntésnek tekinti, miközben tagadja, hogy ezek a kijelentések önmagukban döntést jelentenek. Kissé váratlan fejleményként az SEC időkeretet jelölt meg a további intézkedések végrehajtására.

A bizottság jogi képviselője szerint előreláthatólag a következő 120 napban tudnak ajánlást tenni a Coinbase szabályozási kérvényével kapcsolatban. Felajánlották, hogy október 11-ig benyújtanak egy helyzetjelentést a bíróságnak.

A Coinbase kérvénye nyomást gyakorol az SEC-re, hogy egyértelmű álláspontot foglaljon el a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban, amely vitás kérdés a szabályozó hatóságok, a kriptovaluta vállalatok és a befektetők között.

Még nem látható, hogy a bíróság hogyan reagál majd az SEC friss állításaira és az intézkedési időkeretre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Habár ez a válasz némi tisztánlátást nyújt az SEC jelenlegi álláspontjával kapcsolatban, hangsúlyozza a kriptovaluták körülöttünk lévő bonyolult szabályozási környezetet.

Az SEC óvatos és gondoskodó megközelítése miatt a kriptovaluta iparnak továbbra is jogi bizonytalanságok közepette kell működnie.


Olvastad már? Az NFT piaca 20%-os csökkenést mutat a héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!