Az SEC válasza a Coinbase-nek

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalos választ adott a Harmadik Kerületi Bíróság kérelmére, amely a Coinbase-szel folytatott vitával kapcsolatos.

Az SEC hosszú válasza felfedi a továbbra is fennálló vonakodását a kriptovaluták szabályozása vagy bármilyen határozott időkeret meghatározása tekintetében, annak ellenére, hogy a bíróság határozott utasítást adott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SEC tagadja a Coinbase azonnali intézkedéseket követelő kérését, és „rendkívüli kérésként” azonosítja azt.

A bizottság azt állítja, hogy a Coinbase szabályozási kérvénye rendkívül széles körű, amelyet csak néhány hónappal ezelőtt nyújtottak be, és mostanában egészítettek ki.

Ezért az SEC még nem határozta meg a megfelelő cselekvési irányt. Az SEC szerint ez teljesen elfogadható álláspont, tekintettel a körülményekre.

A legfontosabb, hogy az SEC figyelmen kívül hagyja az elnökének egyértelmű nyilatkozatait, amelyek azt jelzik, hogy nincs szándékuk új szabályokat kiadni.

Ehelyett az SEC ezeket a kijelentéseket döntésnek tekinti, miközben tagadja, hogy ezek a kijelentések önmagukban döntést jelentenek. Kissé váratlan fejleményként az SEC időkeretet jelölt meg a további intézkedések végrehajtására.

A bizottság jogi képviselője szerint előreláthatólag a következő 120 napban tudnak ajánlást tenni a Coinbase szabályozási kérvényével kapcsolatban. Felajánlották, hogy október 11-ig benyújtanak egy helyzetjelentést a bíróságnak.

A Coinbase kérvénye nyomást gyakorol az SEC-re, hogy egyértelmű álláspontot foglaljon el a kriptovaluták szabályozásával kapcsolatban, amely vitás kérdés a szabályozó hatóságok, a kriptovaluta vállalatok és a befektetők között.

Még nem látható, hogy a bíróság hogyan reagál majd az SEC friss állításaira és az intézkedési időkeretre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Habár ez a válasz némi tisztánlátást nyújt az SEC jelenlegi álláspontjával kapcsolatban, hangsúlyozza a kriptovaluták körülöttünk lévő bonyolult szabályozási környezetet.

Az SEC óvatos és gondoskodó megközelítése miatt a kriptovaluta iparnak továbbra is jogi bizonytalanságok közepette kell működnie.


Olvastad már? Az NFT piaca 20%-os csökkenést mutat a héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!