A DOGE-hoz hasonlóan az általa szponzorált versenyautónak sem ment jól a hétvége

-

A Dogecoin matricás versenyautó – amely szombaton egy falnak ütközés után oldalazva haladt át a célvonalon – tökéletes metaforaként szolgált a DOGE hétvégi teljesítményére.
Egy Dogecoin matricás versenyautó látványosan falnak ütközött a hétvégén, közben pedig a DOGE is hasonló utat járt be a piacokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Nemzeti Autóversenyzői Szövetség (NASCAR) Xfinity Series szombati, nashville-i futama a Dogecoin által szponzorált autó számára katasztrófával végződött: a Stefan Parsons által vezetett, DOGE-emblémás Chevrolet Camaro a 70. körben a falnak csapódott.


A mém kriptovaluta hűséges rajongói egyből felpörögtek a verseny kapcsán, a #dogecar hashtag trendi volt a Twitteren a június 19-i eseményt megelőzően.
Mindenki örömmel osztogatta a 99-es rajtszámú versenyautóról készült fotókat, amelyeken a jármű motorháztetején az ikonikus siba inu látható.
A baleset következtében azonban a Dogecar az utolsó helyen fejezte be a versenyt. A veszteség ellenére a Dogecoin támogatói hálásak voltak a tudósításért.


Maga a Dogecoin sem járt túl jól, a hétvégén 14%-ot zuhant, a nagyjából 0,30 dollárról a vasárnapi 0,26 dolláros mélypontra. A DOGE 30%-ot veszített az elmúlt két hétben, és jelenleg 64%-kal van lejjebb a május 8-i, 0,73 dolláros történelmi csúcsához képest.
A szombati verseny nem az első alkalom volt, hogy a Dogecoin híres rajzfilmkutyája felkerült egy NASCAR jármű motorháztetejére.
A sztori egyébként ott kezdődött, hogy Josh Wise versenyző 2014-ben 55.000 dollárt gyűjtött DOGE-adományokból a Redditen, hogy finanszírozza a belépését. A pilóta akkor a Phil Parsons Racing 98-as számú autóját vezette.
A múlt hétvégén rajthoz álló versenyző szponzori szerződését március elején jelentette be a BJ McLeod Motorsports.
Stefan Parsons autóversenyző, akinek édesapja 2014-ben az első Doge által szponzorált versenyautó versenycsapatának tulajdonosa volt, így nyilatkozott:

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan rendszert vezethetek, amelynek hihetetlen története van az apám versenycsapatától” – mondta a pilóta.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, Landon Cassill, az Xfinity Series versenyzője beleegyezett, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban és Litecoinban kapja a Voyager kriptobrókerrel kötött szponzori szerződés keretében.

A Voyager 19 évre szóló megállapodást véglegesített Cassill szponzorálásáról, amely a hétvégi, a Nashville Superspeedwayen megrendezésre kerülő futammal kezdődik.
Cassill megerősítette, hogy a vállalat teljes egészében egy „különböző digitális eszközökből álló portfólióval” fizet majd az üzletért.

Olvastad már? Dogecoin- és Litecoin-bányászgépeket dob piacra a Bitmain

Forrás: cointelegraph.com
Kimelet kép: Дмитрий Шустов

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!