A DOGE-hoz hasonlóan az általa szponzorált versenyautónak sem ment jól a hétvége

-

A Dogecoin matricás versenyautó – amely szombaton egy falnak ütközés után oldalazva haladt át a célvonalon – tökéletes metaforaként szolgált a DOGE hétvégi teljesítményére.
Egy Dogecoin matricás versenyautó látványosan falnak ütközött a hétvégén, közben pedig a DOGE is hasonló utat járt be a piacokon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Nemzeti Autóversenyzői Szövetség (NASCAR) Xfinity Series szombati, nashville-i futama a Dogecoin által szponzorált autó számára katasztrófával végződött: a Stefan Parsons által vezetett, DOGE-emblémás Chevrolet Camaro a 70. körben a falnak csapódott.


A mém kriptovaluta hűséges rajongói egyből felpörögtek a verseny kapcsán, a #dogecar hashtag trendi volt a Twitteren a június 19-i eseményt megelőzően.
Mindenki örömmel osztogatta a 99-es rajtszámú versenyautóról készült fotókat, amelyeken a jármű motorháztetején az ikonikus siba inu látható.
A baleset következtében azonban a Dogecar az utolsó helyen fejezte be a versenyt. A veszteség ellenére a Dogecoin támogatói hálásak voltak a tudósításért.


Maga a Dogecoin sem járt túl jól, a hétvégén 14%-ot zuhant, a nagyjából 0,30 dollárról a vasárnapi 0,26 dolláros mélypontra. A DOGE 30%-ot veszített az elmúlt két hétben, és jelenleg 64%-kal van lejjebb a május 8-i, 0,73 dolláros történelmi csúcsához képest.
A szombati verseny nem az első alkalom volt, hogy a Dogecoin híres rajzfilmkutyája felkerült egy NASCAR jármű motorháztetejére.
A sztori egyébként ott kezdődött, hogy Josh Wise versenyző 2014-ben 55.000 dollárt gyűjtött DOGE-adományokból a Redditen, hogy finanszírozza a belépését. A pilóta akkor a Phil Parsons Racing 98-as számú autóját vezette.
A múlt hétvégén rajthoz álló versenyző szponzori szerződését március elején jelentette be a BJ McLeod Motorsports.
Stefan Parsons autóversenyző, akinek édesapja 2014-ben az első Doge által szponzorált versenyautó versenycsapatának tulajdonosa volt, így nyilatkozott:

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan rendszert vezethetek, amelynek hihetetlen története van az apám versenycsapatától” – mondta a pilóta.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, Landon Cassill, az Xfinity Series versenyzője beleegyezett, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban és Litecoinban kapja a Voyager kriptobrókerrel kötött szponzori szerződés keretében.

A Voyager 19 évre szóló megállapodást véglegesített Cassill szponzorálásáról, amely a hétvégi, a Nashville Superspeedwayen megrendezésre kerülő futammal kezdődik.
Cassill megerősítette, hogy a vállalat teljes egészében egy „különböző digitális eszközökből álló portfólióval” fizet majd az üzletért.

Olvastad már? Dogecoin- és Litecoin-bányászgépeket dob piacra a Bitmain

Forrás: cointelegraph.com
Kimelet kép: Дмитрий Шустов

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!