A rendelkezésre álló adatok alapján a Coinbase 1,36 millió dolláros szerződést kötött a Belbiztonsági Hivatallal, egészen pontosan az Idegenrendészettel, üzletfejlesztési szoftver létrehozására.

Ez az összeg a legutóbbi szerződésük négyszeresét hozza, és eddig ez számít a legnagyobb kormányzati munkájuknak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Idén augusztusban a hivatal már 29000 dollárt fizetett a Coinbase-nek egy elemzőszoftverért.

Az akkori hivatalos beszámolók alapján azért kapta meg a szerződést a cég, mert ők voltak az egyetlenek, akik a hivatal által kért adatokat a megfelelő módon biztosítani tudták.

Hogy most mit is szeretne kapni az állam, egyelőre nem teljesen tiszta. A dokumentumokban az áll, hogy maga a felkérés is nemzetbiztonsági szintűnek számít, így a részletek nem tartoznak az állampolgárokra, akik majd a számlát állják.

Az Idegenrendészet nem a Coinbase első kormányzati ügyfele. Tavaly a cég már együttműködésbe kezdett a Kábítószer-felügyelettel, és az Adóhatósággal is. Mindkét ügynökség számára elemző-programokat adtak el.

Az Adóhatóság elmondása alapján számos eszközzel tudják lefülelni a technológiában jártas kriptós adóelkerülőket, többek között a Coinbase Analytics segítségével.

Ez a szoftver korábban Neutrino néven volt ismert, a Coinbase még 2019-ben vásárolta fel őket, 13,5 millió dollárért.

Akkoriban ez nagy port vert fel, hiszen a Neutrino akkoriban az olasz Hacking Team-mel több szálon is összefonódott, ők pedig kémprogramokat bocsátottak autoriter rezsimek, Szaúd-Arábia, Szudán, és Venezuela részére.

Az ügyvezető Brian Armstrong később nyilvánosan is hibaként ismerte el a felvásárlás tényét, és a legkétesebb csapattagokat ki is tette a cégből.

Nem sokkal ezután jelentették be az együttműködést a Titkosszolgálattal és az Adóhatósággal. Most pedig már millió dolláros szerződéseket kötnek a szövetségi kormányzattal.

Aggódhat a Chainalysis, a politikusoknak lehet, hogy új kedvenc blokkláncos cége van.

Olvastad már? A negyedik negyedév rendkívüli lehet a bitcoin számára

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!