A Binance kriptopénztőzsde bejelentette, hogy változtatásokat készít elő annak érdekében, hogy szorosabban együtt tudjon működni a szabályozóhatóságokkal.

Vezérigazgatója, Changpeng Zhao kijelentette, hogy a vállalat készen áll a szükséges módosítások alkalmazására, hogy a tőzsde a jövőben szabályozott pénzintézetté váljon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a Binance válasza egy sor szabályozási problémára, amelyekkel a világ minden táján lévő joghatóságokban szembesült.

A Binance szabályozóbarát változtatásokat készít elő

A Binance, a világ legnagyobb kereskedési volumenű kriptopénztőzsdéje bejelentette, miszerint változtatásokat készít elő, hogy jobban megfeleljen a szabályozóhatóságok követelményeinek.

A kijelentéseket a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao tette a South China Morning Postnak adott, szeptember 16-án megjelent interjúban, amelyben utalt arra, hogy az intézmény változtatni fog a szabályozói ügyek kezelésén. Kijelentette:

Mivel mi egy központosított tőzsdét működtetünk, rájöttünk, hogy szükségünk van egy központosított egységre ahhoz, hogy jól tudjunk együttműködni a szabályozókkal.

Ez egyértelmű eltérés attól a politikától, amelyet a Binance korábban alkalmazott, kijelentve, hogy nincs székhelye sehol a világon, mert a Bitcoinnak sincs.

Azonban ugyanez a politika volt az, ami problémákat okozott a Binance számára a szabályozóhatóságokkal, amelyek több országban is panaszkodtak a működéshez szükséges regisztráció hiánya miatt.

A károk helyreállítása

Az interjúból kiderül, hogy a tőzsde közelmúltbeli szabályozási problémái teljesen megváltoztatták Zhao elképzelését arról, hogyan kell a dolgokat a megfelelőség érdekében elvégezni.

Úgy tűnt, hogy eldobja korábbi meggyőződéseit, és kijelentette:

Az érdekeltek tulajdonosi hátteréről, az átláthatóságról és a kockázatkezelésről világos nyilvántartást kell vezetnünk. Az iparág legnagyobb szereplőjeként fel kell készülnünk a váltásra. Változtatásokat hajtunk végre, hogy könnyebbé tegyük a szabályozóhatóságokkal való együttműködést.

A megfelelés felé való elmozdulás sem csak üres beszéd. A Binance aktívan alkalmaz új munkaerőt, hogy fokozza a megfelelőségi játékát és szigorítsa a platformján zajló folyamatok ellenőrzését.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Éppen tegnap jelentette be a Binance, hogy felvették Nils Andersen-Röedet, az Europol korábbi Dark Web-szakértőjét, hogy tovább erősítse a nyomozó- és ellenőrzési csapatukat.

Emellett a múlt hónapban Greg Monahant, aki az amerikai pénzügyminisztérium bűnügyi nyomozója volt, kinevezték a Binance globális, pénzmosásért felelős jelentéstevőjének, hogy javítsa a tőzsdén belüli AML-szabályokat.

Olvastad már? Miért éppen a Bitcoin? – Új, ingyen letölthető ekönyv

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!