A Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (CySEC) nemrégiben frissítette a feketelistáját, amelyen így már közel 200 név szerepel.

Közülük három új szereplő gyanúsan egyforma, és mindhárman azt állítják, a BDSwiss engedélyeivel és szabályozásával működnek.

A kérdéses weboldalak listáját december 10-én bővítették, így most 187 különböző név található rajta.

Már magának a listának a felvezetése is említésre méltó:

„Ezek a vállalkozások semmilyen módon nem tartoznak Ciprusi Befektetési Társaságok tulajdonába vagy működtetési jogai alá, így a CySEC részéről nem rendelkeznek befektetési szolgáltatások nyújtásához szükséges engedélyekkel.”

A Finance Magnates egy, a napokban kiadott jelentésében külön kiemel négy ellenőrizetlen brókert a CySEC listájáról: Nervic Fx Trade, Crypt Fx Tm, Urban Fx Trade és az Intense Fx Trade.

Ezek valótlanul állítják magukról, hogy a BDSwiss – a CySEC minden engedélyével rendelkező, legálisan működő kereskedőplatform – fennhatósága alá tartoznak.

A vállalat ezt így kommentálta:

„A BDSwissnek az évek során kialakult a belső ügymenete, ahogy ezeket a helyzeteket kezeljük. A megfigyelőszoftverünk is értesített már minket, de a nevezett honlapokkal találkozó ügyfelektől is kaptunk bejelentést, hogy egy harmadik fél visszaél a nevünkkel. A saját, ezzel foglalkozó munkacsoportunk folyamatos kommunikációt folytat a hatóságokkal, és amint a látókörünkbe kerül valami gyanús, azonnal jelentjük a megfelelő szervek felé.”

Ha ezt a négy nevet megvizsgáljuk, azonnal észre lehet venni, hogy közülük három weblap (Nervic, Crypt, Intense) gyakorlatilag egyforma, csak a főoldalukon lévő cégnévben különböznek.

Mindhárom ajánl forex és kriptós kereskedési lehetőséget egyaránt.

A negyedik név, az Urban jelenleg nem elérhető online, remélhetőleg azért, mert már lekapcsolták.

A CySEC kiemelten foglalkozik azokkal a vállalatokkal, amelyek saját bevallásuk szerint helyi, ciprusi székhellyel rendelkeznek, azonban számos üzleti folyamatuknak nem a szigetország ad otthont.

Ilyen esetekben kérdéses, hogy egyáltalán ciprusi cégről beszélhetünk-e.

A fokozottabb figyelem nem csoda, a ciprusi pénzügyminiszter a közelmúltban nyilatkozott arról, hogy az ország komolyabban ki szeretné venni a részét a blokklánc-ipar fejlődéséből.

Olvastad már? 3 milliárd dollárnyi bitcoin kerülhet kibányászásra 2020-ban

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép nestétek! 🙂