A ciprusi értékpapírfelügyelet három gyanús tőzsdét is talált

-

A Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (CySEC) nemrégiben frissítette a feketelistáját, amelyen így már közel 200 név szerepel.
Közülük három új szereplő gyanúsan egyforma, és mindhárman azt állítják, a BDSwiss engedélyeivel és szabályozásával működnek.

A kérdéses weboldalak listáját december 10-én bővítették, így most 187 különböző név található rajta.
Már magának a listának a felvezetése is említésre méltó:

„Ezek a vállalkozások semmilyen módon nem tartoznak Ciprusi Befektetési Társaságok tulajdonába vagy működtetési jogai alá, így a CySEC részéről nem rendelkeznek befektetési szolgáltatások nyújtásához szükséges engedélyekkel.”

A Finance Magnates egy, a napokban kiadott jelentésében külön kiemel négy ellenőrizetlen brókert a CySEC listájáról: Nervic Fx Trade, Crypt Fx Tm, Urban Fx Trade és az Intense Fx Trade.
Ezek valótlanul állítják magukról, hogy a BDSwiss – a CySEC minden engedélyével rendelkező, legálisan működő kereskedőplatform – fennhatósága alá tartoznak.
A vállalat ezt így kommentálta:

„A BDSwissnek az évek során kialakult a belső ügymenete, ahogy ezeket a helyzeteket kezeljük. A megfigyelőszoftverünk is értesített már minket, de a nevezett honlapokkal találkozó ügyfelektől is kaptunk bejelentést, hogy egy harmadik fél visszaél a nevünkkel. A saját, ezzel foglalkozó munkacsoportunk folyamatos kommunikációt folytat a hatóságokkal, és amint a látókörünkbe kerül valami gyanús, azonnal jelentjük a megfelelő szervek felé.”

Ha ezt a négy nevet megvizsgáljuk, azonnal észre lehet venni, hogy közülük három weblap (Nervic, Crypt, Intense) gyakorlatilag egyforma, csak a főoldalukon lévő cégnévben különböznek.

Mindhárom ajánl forex és kriptós kereskedési lehetőséget egyaránt.
A negyedik név, az Urban jelenleg nem elérhető online, remélhetőleg azért, mert már lekapcsolták.
A CySEC kiemelten foglalkozik azokkal a vállalatokkal, amelyek saját bevallásuk szerint helyi, ciprusi székhellyel rendelkeznek, azonban számos üzleti folyamatuknak nem a szigetország ad otthont.
Ilyen esetekben kérdéses, hogy egyáltalán ciprusi cégről beszélhetünk-e.
A fokozottabb figyelem nem csoda, a ciprusi pénzügyminiszter a közelmúltban nyilatkozott arról, hogy az ország komolyabban ki szeretné venni a részét a blokklánc-ipar fejlődéséből.

Olvastad már? 3 milliárd dollárnyi bitcoin kerülhet kibányászásra 2020-ban

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép nestétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!