A CBOE BZX tőzsde visszavonta a VanEck/SolidX bitcoin-ETF jelentkezést

-

A VanEck Solid Bitcoin Trust úgy döntött, hogy visszavonja ETF-javaslatát, melyet 2019. január 30-án adtak be. A visszavonás hónapokkal az SEC döntésének határideje előtt történt.
A Chicago Board Options Exchange (CBOE) BZX tőzsdéje visszavontja a bitcon-ETF javaslatát, melyet a VanEck/SolidX Bitcoin Trust nyújtott be.

Az SEC szeptember 17-ei közleménye szerint a CBOE úgy döntött, hogy szeptember 13-án visszavonja javaslatát.
A VanEck SolidX Trust január 30-án adta be bitcoin tőszdén kereskedett alap (ETF) javaslatát az SEC részére. Közel egy hónappal később, 2019. február 20-án a szövetségi nyilvántartás is kiadta a jelentkezést.
Az elmúlt hónapok során az SEC számos alkalommal elhalasztotta döntését az ügyben. Október 18-a lett volna a végső döntés határideje, hogy az SEC elfogadja vagy elutasítja az ETF-jelentkezést.
Úgy tűnik, hogy a szabályozószerv rideg válasza alapján mindkét fél a visszavonást tartotta a legjobb döntésnek.
Gabor Gurbacs, a VanEck digitális eszközökkel foglalkozó stratégiai igazgatója egy tweetben elmondta, hogy a cég továbbra is elkötelezett egy „bitcoinra összpontosító pénzügyi innováció létrehozásáért.”


A jövőben jobban próbálnak majd megfelelni a törvényhozóknak és megoldják, hogy létrehozzanak egy kripto-ETF-et.
Másfelől Jake Chevrinsky, kriptoipari szakértő szerint ne számítsunk arra, hogy 2019-ben lesz bitcoin-ETF.

A VanEck próbálkozása elbukott egy korlátozott bitcoin-ETF elindítására

A VanEck szeptemberben elindított egy korlátrozott bitcoin-ETF-et, hitelesített intézményi vásárlók számára. Számos ipari szakértő kritizálta a VanEcket, mivel egy marketingfogásnak tartották az egészet, aminek köze sincs egy igazi ETF-hez.
A VanEck korlátozott bitcoin-ETF-e azonban nem nyűgözte le a befektetőket, ugyanis alig volt érdeklődés a termék iránt. Három nappal az indulása után az ETF-be csupán 4 bitcoinnyi vásárlás keletkezett, 40 000 dollár értékben. Ez nagyon alacsony összegnek számít egy intézményi termék esetében.
Az SEC törvényhozóit eddig nem sikerül meggyőzni arról, hogy a kriptopiacok eléggé megbízható eszközökkel rendelkeznek-e, hogy megelőzzék az árfolyam vagy piac manipulációit.
Jay Clayton, az SEC elnöke nemrég a CNBC-nek adott interjút, melyben elmondta, hogy jelentős haladások voltak a bitcoin-ETF felé, de még sok munka van a termékkel, mielőtt a piacokra kerülhetne.
Ed Lopez, a VanEck ETF-ének termékfejlesztési igazgatója nemrég elmondta:

„Hiszünk benne, hogy a piac és sok befektető előnyére válna, ha létezne egy szabályozott termék. Jelenleg ez csak egy kis lépés, mely csakis intézményi ügyfelek számára elérhető.”

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!