A BitMEX vezérigazgatója szerint „készülhetünk a 20 ezer dolláros bitcoinra”

-

Az ipar egyik legnagyobb cége szerint bitcoin lassan kilőhet a 20 0000 dolláros árfolyamra, miután az Egyesült Államok központi banki rendszere, a Fed vészhelyzeti lépéseket hajtott végre.

A Fed lépései tükrözik a 2008-as világválságot

Arthus Hayes, a bitcoinderivátumokkal foglalkozó BitMEX cégóriás vezérigazgatója szerint a mennyiségi lazítás tovább csökkentheti a fiát pénzekbe vetett hitet.

A kijelentés egy nappal azután érkezik, hogy a Fed csökkentette egyes hitelek kamatlábát, melyek már több mint 10%-on álltak. Ez a kitűzött cél négyszerese. Több mint 53 milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba.

„Közeleg az örökös mennyiségi lazítás. Ha a Fed ismét csak bizakodni tud, akkor készüljünk fel a 20 000 dolláros bitcoinra.” – írta Hayes

A Fed mennyiségi lazítási az első vészhelyzeti közbeavatkozás a 2008-as gazdasági válság óta. Ez volt egyébként az az esemény, amely a bitcoin létrejöttéhez vezetett.
A kriptopénz ugyan még nem tapasztalt meg egyetlen gazdasági világválságot sem, de a piacok szerint a bitcoin árfolyamának kedveznek a politikai és gazdasági bizonytalanságok időszaka.

Hayes rálicitál a bitocin árfolyamára

A Feden kívül az Európai Központi Bank (EKB) ismét követi a mennyiségi lazítás lépését.
A kommentátorok szerint a piacok is azt szeretnék, ha az EKB hasonlóan viselkedne továbbra is. Ez alátámasztaná a „folyamatos mennyiségi lazítást”, amelyről Hayes beszélt.
Szeptemberben Hayes már elmondta, hogy a bitcon ismét megüti 20 000 dolláros csúcsát.
A BitMEX továbbra is küzd az amerikai törvényhozók kéretlen figyelmével. Szerintük amerikai lakosok megkerülik a BitMEX tiltását, és így is hozzáférésük van a platformhoz.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!