Az ipar egyik legnagyobb cége szerint bitcoin lassan kilőhet a 20 0000 dolláros árfolyamra, miután az Egyesült Államok központi banki rendszere, a Fed vészhelyzeti lépéseket hajtott végre.

A Fed lépései tükrözik a 2008-as világválságot

Arthus Hayes, a bitcoinderivátumokkal foglalkozó BitMEX cégóriás vezérigazgatója szerint a mennyiségi lazítás tovább csökkentheti a fiát pénzekbe vetett hitet.

A kijelentés egy nappal azután érkezik, hogy a Fed csökkentette egyes hitelek kamatlábát, melyek már több mint 10%-on álltak. Ez a kitűzött cél négyszerese. Több mint 53 milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba.

„Közeleg az örökös mennyiségi lazítás. Ha a Fed ismét csak bizakodni tud, akkor készüljünk fel a 20 000 dolláros bitcoinra.” – írta Hayes

A Fed mennyiségi lazítási az első vészhelyzeti közbeavatkozás a 2008-as gazdasági válság óta. Ez volt egyébként az az esemény, amely a bitcoin létrejöttéhez vezetett.

A kriptopénz ugyan még nem tapasztalt meg egyetlen gazdasági világválságot sem, de a piacok szerint a bitcoin árfolyamának kedveznek a politikai és gazdasági bizonytalanságok időszaka.

Hayes rálicitál a bitocin árfolyamára

A Feden kívül az Európai Központi Bank (EKB) ismét követi a mennyiségi lazítás lépését.

A kommentátorok szerint a piacok is azt szeretnék, ha az EKB hasonlóan viselkedne továbbra is. Ez alátámasztaná a „folyamatos mennyiségi lazítást”, amelyről Hayes beszélt.

Szeptemberben Hayes már elmondta, hogy a bitcon ismét megüti 20 000 dolláros csúcsát.

A BitMEX továbbra is küzd az amerikai törvényhozók kéretlen figyelmével. Szerintük amerikai lakosok megkerülik a BitMEX tiltását, és így is hozzáférésük van a platformhoz.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂