A BitPay az egyik legrégebbi, bitcoinfizetéseket lehetővé tévő szolgáltatás – most egy ether fizetési kapu bevezetését tervezik.

A bitcoinmaximalistákat nem nyűgőzte le a BitPay

A lépést, mely változatosabbá teheti a kriptofizetéseket azonnal kommentálta WhalePanda, egy befolyásos bitcoinmaximalista. A lépést „elkeseredettnek” nevezte – ezzel ismét elutasította az Ethereum hálózatát.

A BitPayt évek óta kritizálják. Számos probléma vetődött fel azzal kapcsolatban, hogy lehetővé tették a bitcoinfizetéseket a kereskedők számára. A magas költségek korában a BitPay több ügyfelét is elvesztette, valamint bevezette a minimum 100 dolláros fizetési követelményét.

Emellett a cégnek meg kell felelnie pénzmosás ellenes követelményeknek, mely minden ügyfél számára azonosítást követel 1000 dolláros vásárlás fölött.

A BitPay eléggé megkötő a bitcoinfizetések terén. Nemrég elutasított egy 100 000 dolláros adományt. Ezt azzal indokolták, hogy a pénzmosás elleni irányelvek szerint a felhasználónak alacsonyabb volt a tranzakciós limitje.

A rendszer terhelésével az Ethereum költségei is növekednek

Jelenleg az ether az egyik legelterjedtebb kriptofizetőeszköz, mivel jó likviditással rendelkezik. A BitPay azonban csak akkor adja hozzá az ether támogatását, amikor növekednek a hálózat költségei, és a tranzakciók elakadhatnak a rendszer terhelése miatt.

Az Ethereum hálózatán számos aktív játék és okosszerződés található, köztük a tether (USDT) is. A terhelés következtében néha még az etherutalások is belassulnak.

A fizetési cég azonban úgy gondolja, hogy az ether támogatása a „következő logikus lépés.”

„A BitPay élenjáró abban, hogy kriptopénzekkel oldjon meg valós problémákat és a legjobb lehetőségeket kínálja világszerte minden felhasználójának, hogy a lehető legjobb lehetőségekkel fizessen és fogadjon több blokklánceszközt” – mondta Stephen Pair, a BitPay vezérigazgatója egy nyilatkozatban. „Mivel összértéke szerint ez az egyik legnagyobb kriptopénz, és több ezer cég használja, így az Ethereum a következő logikus lépés.”

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója is örömmel vette az ether elfogadását, mint fizetési token.

A BitPay kínálatában számos stabilkoin szerepel, köztük az USD Coin (USDC), a Gemini Dollar (GUSD), valamint a Paxos Standard Token (PAX).

A rendszer regisztrációköteles, és számos, egyéb fintech által üzemeltetett fiatalapú fizetési lehetőséget kínál.

Az Ethereum támogatása segített is piaci értékén. Az ETH kihasználta a legújabb emelkedést, a 200 dollárt is majdnem elérte. Kedden az ETH értéke 198,75 dollár volt. A bitcointól függetlenül mozog, vagyis lehet, hogy növekedett befolyása.

Olvastad már? Mennyi bitcoin kell ahhoz, hogy bitcoinbálnává válj?

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂