Miért próbálja Franciaország és Németország megállítani a Facebook kriptopénzét?

-

A kormányok nagyrészt mellőzték a bitcoint. Annak ellenére, hogy támogatói szerint a kriptoeszköz lehet a pénz és pénzügyek jövőre, ami akár megdöntheti a fiát valutákat mai formájukban, a kormányok nem segédkeztek ehhez.
Valószínűleg a bitcoint nem tartják többre bűnözők eszközeinél, vagy egy ehhez hasonló pénznél.
Azonban minden megváltozott, amikor a Facebook júniusban bemutatta a Librát. A világ legbefolyásosabb emberei mind erőteljesen kritizálták a „kriptopénz”- projektet. Köztük van Donald Trump, Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter és hasonló kaliberű politikusok.

Egy tapasztalt techelemző szerint érdekes háttértörténete lehet ennek az ellenállásnak.

Mialatt a 10 000 dolláros támogatás óta a bitcoin piaca stagnál, a Libra ökoszisztémája ingatagabb lett, mint valaha.
Pénteken a Francia Pénzügyminisztérium a Reutersnek felfedte, hogy Franciaország és Németország, az EU két vezető kormánya nem engedélyezi a Libra fejlesztését országukban. Szerintünk „egyetlen magáncégnek sem lehet olyan pénzügyi ereje, mely a nemzetek szuverenitásához tartozik.”
Ezt sokan előre látták. A régió számos politikusa és bankára szólalt fel a kriptopénzek ellen. Bűnözők eszközeinek nevezték, és egyéb figyelmeztető hangvételben hivatkoztak rájuk.
Cathie Wood, az ARK Invest megzavaró pénzügyi eszközökkel foglalkozó portfoliókezelő/piackutató cég vezérigazgatója szerint azonban a lépést a félelem okozhatja, pontosabban a fiat pénzek összeomlásától való félelem.
Wood, aki Elon Musk-kal is készített interjút, elmondta, miszerint arra nem számított, hogy a fejlett országok betiltsák a kriptopénzeket. Szerinte félelemből próbálják betiltani a Librát. Attól félnek, hogy „hosszú távon veszélyezteti az euró értékét.”
Wood példaként felhozta az európai banki részvények összeomlását, hogy bebizonyítsa igazát.


Lentebb látható egy grafikon az európai banki indexről, amely megmutatja, hogy ezek a pénzügyi intézmények 1993 óta nem látott szinteken vannak.

Raoul Pal elemző szerint az európai bankok részvényeinek összeomlása egy globális pénzügyi összeomláshoz vezethet, amely kedvezhet a kriptopénzeknek, főleg az olyan ritka és decentralizált pénzeknek, mint a bitcoin.

Marcus: a Libra nem veszélyezteti a fiatot

Az EU félelmei ellenére a Libra kitart azon álláspontja mellett, miszerint a végtermék nem veszélyezteti a nemzetek pénzügyi szuverenitását.
David Marcus, a Facebook Calibra (blokklánc) főnöke egy hosszú Twitter bejegyzésben elmondta, hogy a Libra célja, hogy egy „jobb fizetési rendszer legyen, ami jelenlegi valutákon fut” egy globális közönség számára és ne egy új paradigma legyen, mely libertariánusoknak és anarcho-kapitalistáknak kedvez.
Valóban, ahogy Marcus is elmondta, a kriptopénz 1:1 mögött valóban egy „csomó erős valuta” állna, vagyis nem légből kapott pénznyomtatás lenne:

„Mivel új pénz nem kerül nyomtatásra, ez továbbra is a szuverén országok kiváltsága lesz… Bízunk a törvényhozók felügyeletében, ami megakadályozza a Libra Associationt abban, hogy eltérjen az 1:1 fedezeti modelltől.”

Forrás: newsbtc.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!