A jól ismert pénzügyi óriáscég, a Wells Fargo bejelentette, hogy létrehozza a Wells Fargo Digitális Pénz nevű szolgáltatását. Ehhez saját blokkláncplatformot indítanak.

A digitális pénz saját bevallásuk szerint a belső folyamataikban használt szolgáltatás lesz. A valós idejű pénzügyi tranzakciók korlátjainak lebontásával pedig a működési hatékonyságot szeretnék növelni.

Teljesen a belső, csak papíron vezetett, határokon átnyúló pénzmozgásokhoz fogják használni. Ez a koncepció már bizonyította a létjogosultságát.

Lisa Frazier, a cég innovációért felelős vezetője elmondta: „Hiszünk az elosztott hálózatok számtalan esetben nyújtott előnyeiben. A digitális pénzünknek megvan a potenciálja, hogy világszerte számos piacon, számos esetben ledöntse a korlátokat a valós idejű pénzügyi elszámolás előtt.

A The Block számára adott interjúban a Wells Fargo képviselője megerősítette, a készülő pénzük nem kriptopénz, teljes mértékben dollárhoz és fiat valutához kötött tokenizált pénzeszköz, amely saját elosztott főkönyvet használ.

Mikor szóba került, hogy ebben az esetben stabilcoinról van szó, Frazier ismét kiemelte, miszerint ez

„egy belső elszámolási szolgáltatás”, amely „tokenizált fiat pénzekkel működő, saját elosztott főkönyvi hálózaton fut”.

A projekt éles indulását jövő évre tervezi a vállalat, és első körben az USA dollár-alapú tranzakciókhoz fogják használni. Emellett persze a jövőben várhatóan más valutákat is támogatni fog a rendszer.

A tervezett szolgáltatás a JP Morgan Chase saját, JPM Coin néven futó kezdeményezésének vetélytársa lesz. Ezen kriptopénzt a pénzügyi óriások és az intézményi partnerek közötti azonnali pénzátutalásra fejlesztették ki.

A JPM Coin szintén USD-alapú, ahhoz 1:1 arányban rögzített biztosérme, és a JP Morgan által létrehozott Quorum-blokkláncon fut.

Olvastad már? Elkeseredésében az ethereum fizetéseket is elérhetővé teszi a BitPay?

Jamie Dimon, a JP Morgan ügyvezetője szerint a kriptopénzek egy nap akár a kis volumenű pénzmozgásokra és fizetésekre is alkalmasak lesznek.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂