A Cardano tranzakciós díjai rekordmagasak

-

A Cardano, a piaci kapitalizáció szerint harmadik legnagyobb okosszerződés-platform, a Messari adatai szerint a tranzakciós díjak jelentősen emelkedtek.

Május 28-án a Cardano hálózati tranzakciós díjak rekordmagasságot értek el 15.200 dollárral, ami a legmagasabb 2022. augusztus 11. óta, ami a megnövekedett hálózati aktivitást és keresletet jelzi.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Alig egy hónappal korábban, május 1-jén a díjak jóval alacsonyabb szinten, 8.400 dolláron álltak.

A Bitcoin, a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, az elmúlt 24 órában 1,76 millió dolláros tranzakciós díjat regisztrált, ami szöges ellentétben áll a Cardano 15.200 dolláros értékével.

Az Ethereum, a második legnagyobb kriptopénz és a vezető okosszerződés-platform még magasabb tranzakciós díjakat mért, összesen 9,16 millió dollárt.

Ezek a számok arra utalnak, hogy a Cardano a díjak közelmúltbeli megugrása ellenére még mindig előnyben van az alacsonyabb tranzakciós költségek terén.

A tranzakciós díjak jelentős különbségének elsődleges oka a platformok mögöttes technológiája.

A Cardano úgy lett kialakítva, hogy nagyobb mennyiségű tranzakciót tudjon kezelni másodpercenként (TPS), ami tovább csökkenti a tranzakciónkénti költségeket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Cardano nemrég jelentős, 91%-os növekedést tapasztalt a decentralizált tőzsde (DEX) forgalmában az elmúlt héten, ami 68,5 millió dollárra emelkedett.

Az ugrás elsősorban a Cardano alapú DEX platformok, különösen a Minswap megnövekedett aktivitásának tulajdonítható, amely a teljes DEX-volumen 90,4%-át tette ki.

Olvastad már? A BKEX felfüggeszti szolgáltatásait a pénzmosási botrány miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin miért érheti el a 60.000 dollárt a 72.000 dolláros rally előtt?

A piaci elemzés kimutatta, hogy a Bitcoin (BTC) 67.740 dollárra való megugrása nem jelenti azt, hogy az árfolyam nem fog tovább zuhanni. Valójában van rá...

Nem érdemes aggódni a bitcoin ETF-ek egyenlege miatt

A spot Bitcoin ETF-ek négy hónappal az amerikai pénzügyi piacokon való megjelenésük után már a kriptovaluta ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak. Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!