A BKEX felfüggeszti szolgáltatásait a pénzmosási botrány miatt

-

A kriptovaluta tőzsde BKEX nemrég váratlanul felfüggesztette szolgáltatásait.

A cég a platformján elkövetett nagyszabású pénzmosással kapcsolatos pénzügyi visszaélésekre hivatkozva úgy döntött, hogy ideiglenesen befagyasztja a felhasználók összes pénzkifizetését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az esemény jelentős pillanatot jelent a kriptotőzsdei tevékenység folyamatos vizsgálatában világszerte.

A jelentések szerint a BKEX platformja tiltott pénzügyi tevékenységek csatornája volt.

A vállalat kijelentette, hogy a felhasználók pénzeszközei pénzmosási botrányba keveredtek.

Az átláthatóság és az együttműködés érdekében a BKEX aktívan együttműködik a különböző bűnüldöző szervekkel, hogy bizonyítékokat gyűjtsön és megismerje a bűncselekmények mértékét.

A vállalat kijelentette:

„A BKEX szorgosan együttműködik a hatósági nyomozással, azzal a céllal, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsa a platform normális működését. Csapatunk elkötelezetten együttműködik az illetékes hatóságokkal a jelenlegi problémák megoldása érdekében, biztosítva a felhasználóink jogainak maximális védelmét”.

A BKEX ígéretet tett arra, hogy a vizsgálati folyamat során végig nyitott és időben történő kommunikációt tart fenn.

A cég arra kérte felhasználóit, hogy további aggályaik esetén forduljanak az ügyfélszolgálathoz.

Ez a váratlan műveletleállás azonban bírálatok hullámát váltotta ki a felhasználókból.

Többen hangot adtak elégedetlenségüknek, megkérdőjelezve, hogy a felhasználók egy kis részének helytelen viselkedése miatt szükség van-e az általános visszavonás felfüggesztésére.

Egy másik felhasználó aggodalmakat fogalmazott meg a platform pénzügyi stabilitásával kapcsolatban, különösen a más központosított tőzsdék által a közelmúltban tapasztalt viszontagságokat figyelembe véve.

A BKEX egyik alkalmazottja megpróbálta megnyugtatni az elégedetlenkedő felhasználókat, biztosítva őket arról, hogy a szolgáltatás felfüggesztése ideiglenes, és türelemre intette őket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez az incidens a központosított tőzsdékre vonatkozó növekvő szabályozási ellenőrzés nyomán következett be, amelyet az FTX tavalyi váratlan összeomlása erősített meg.

Éppen egy héttel ezelőtt, május 22-én a Hotbit felfüggesztette szolgáltatásait a csökkenő működési feltételek miatt.

A BKEX leállása folytatja a kriptopénz tőzsdei szektorban tapasztalható zavarok trendjét, ami kérdéseket vet fel annak hosszú távú életképességével kapcsolatban.

Olvastad már? Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Kiemelt kép: bkex.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!