A BKEX felfüggeszti szolgáltatásait a pénzmosási botrány miatt

-

A kriptovaluta tőzsde BKEX nemrég váratlanul felfüggesztette szolgáltatásait.

A cég a platformján elkövetett nagyszabású pénzmosással kapcsolatos pénzügyi visszaélésekre hivatkozva úgy döntött, hogy ideiglenesen befagyasztja a felhasználók összes pénzkifizetését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az esemény jelentős pillanatot jelent a kriptotőzsdei tevékenység folyamatos vizsgálatában világszerte.

A jelentések szerint a BKEX platformja tiltott pénzügyi tevékenységek csatornája volt.

A vállalat kijelentette, hogy a felhasználók pénzeszközei pénzmosási botrányba keveredtek.

Az átláthatóság és az együttműködés érdekében a BKEX aktívan együttműködik a különböző bűnüldöző szervekkel, hogy bizonyítékokat gyűjtsön és megismerje a bűncselekmények mértékét.

A vállalat kijelentette:

„A BKEX szorgosan együttműködik a hatósági nyomozással, azzal a céllal, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsa a platform normális működését. Csapatunk elkötelezetten együttműködik az illetékes hatóságokkal a jelenlegi problémák megoldása érdekében, biztosítva a felhasználóink jogainak maximális védelmét”.

A BKEX ígéretet tett arra, hogy a vizsgálati folyamat során végig nyitott és időben történő kommunikációt tart fenn.

A cég arra kérte felhasználóit, hogy további aggályaik esetén forduljanak az ügyfélszolgálathoz.

Ez a váratlan műveletleállás azonban bírálatok hullámát váltotta ki a felhasználókból.

Többen hangot adtak elégedetlenségüknek, megkérdőjelezve, hogy a felhasználók egy kis részének helytelen viselkedése miatt szükség van-e az általános visszavonás felfüggesztésére.

Egy másik felhasználó aggodalmakat fogalmazott meg a platform pénzügyi stabilitásával kapcsolatban, különösen a más központosított tőzsdék által a közelmúltban tapasztalt viszontagságokat figyelembe véve.

A BKEX egyik alkalmazottja megpróbálta megnyugtatni az elégedetlenkedő felhasználókat, biztosítva őket arról, hogy a szolgáltatás felfüggesztése ideiglenes, és türelemre intette őket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez az incidens a központosított tőzsdékre vonatkozó növekvő szabályozási ellenőrzés nyomán következett be, amelyet az FTX tavalyi váratlan összeomlása erősített meg.

Éppen egy héttel ezelőtt, május 22-én a Hotbit felfüggesztette szolgáltatásait a csökkenő működési feltételek miatt.

A BKEX leállása folytatja a kriptopénz tőzsdei szektorban tapasztalható zavarok trendjét, ami kérdéseket vet fel annak hosszú távú életképességével kapcsolatban.

Olvastad már? Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Kiemelt kép: bkex.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!