Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

-

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását.

Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt össze a szavazáskor, és a beadványt senki sem ellenezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A protokoll nemrégiben támadást szenvedett el, és a hackereknek sikerült átvenni az irányítást az applikáció felett.

Ezután 1,2 millió tokenes szavazati összeget ítéltek meg saját maguknak, ezzel pedig további javaslatokat tudtak megszavazni.

A végeredmény az lett, hogy a protokollban korábban zárolt governance tokenek fölött is át tudták venni az irányítást.

Tornado
A szavazás eredményét bemutató képernyőkép. Forrás: Tornado Cash

Így pedig teljes mértékben a saját akaratuknak megfelelően tudták irányítani a protokollt.

Végül aztán meglepő fordulatot vettek az események, hiszen mindössze pár órával a támadás után a hackerek felvették a kapcsolatot a Tornado közösségével, és elindítottak egy beadványt, amely az eredeti irányítási struktúra visszaállítását szolgálta.

Ez a gesztus sokakat meglepett, és további kérdéseket vetett fel a támadók szándékait, motivációit illetően.

A kriptoelemzéssel foglalkozó Nansen egyik szakértője, Martin Lee elmondta, a támadó végül 483 ezer TORN tokent tudott ellopni.

Ezután több swap ügyleten keresztül 485 ETH-ra váltotta a tokeneket, körülbelül 890 ezer dollár értékben.

Mindössze 39 ezer TORN maradt nála, 160 ezer dollárnyi értékben Ezt pedig magán a Tornado Cash protokollján keresztül küldte el magának, hogy követhetetlenné váljon a tokenek útja, és el lehessen fedni a támadó címét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Tornado Cash az Ethereum hálózatán működő mixer-szolgáltatás, amely nagy hírverést kapott, mikor az USA Államkincstára kormányzati szinten szankcionálta a működését, még tavaly augusztusban.

A vádak szerint a protokoll pénzmosásra is használható, így emiatt különböző szankciókat vezettek be ellene.


Olvastad már? A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!