Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

-

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását.

Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt össze a szavazáskor, és a beadványt senki sem ellenezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A protokoll nemrégiben támadást szenvedett el, és a hackereknek sikerült átvenni az irányítást az applikáció felett.

Ezután 1,2 millió tokenes szavazati összeget ítéltek meg saját maguknak, ezzel pedig további javaslatokat tudtak megszavazni.

A végeredmény az lett, hogy a protokollban korábban zárolt governance tokenek fölött is át tudták venni az irányítást.

Tornado
A szavazás eredményét bemutató képernyőkép. Forrás: Tornado Cash

Így pedig teljes mértékben a saját akaratuknak megfelelően tudták irányítani a protokollt.

Végül aztán meglepő fordulatot vettek az események, hiszen mindössze pár órával a támadás után a hackerek felvették a kapcsolatot a Tornado közösségével, és elindítottak egy beadványt, amely az eredeti irányítási struktúra visszaállítását szolgálta.

Ez a gesztus sokakat meglepett, és további kérdéseket vetett fel a támadók szándékait, motivációit illetően.

A kriptoelemzéssel foglalkozó Nansen egyik szakértője, Martin Lee elmondta, a támadó végül 483 ezer TORN tokent tudott ellopni.

Ezután több swap ügyleten keresztül 485 ETH-ra váltotta a tokeneket, körülbelül 890 ezer dollár értékben.

Mindössze 39 ezer TORN maradt nála, 160 ezer dollárnyi értékben Ezt pedig magán a Tornado Cash protokollján keresztül küldte el magának, hogy követhetetlenné váljon a tokenek útja, és el lehessen fedni a támadó címét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Tornado Cash az Ethereum hálózatán működő mixer-szolgáltatás, amely nagy hírverést kapott, mikor az USA Államkincstára kormányzati szinten szankcionálta a működését, még tavaly augusztusban.

A vádak szerint a protokoll pénzmosásra is használható, így emiatt különböző szankciókat vezettek be ellene.


Olvastad már? A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!