Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

-

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző bányászok kapják, hanem azok a tokenek elégetésre kerülnek.

Az első három hónapban 700 ezer ETH-t semmisítettek meg, és azóta eltelt 660 nap.

Idén májusra a számláló már 3,33 millión áll, ennyi ETH-t vontak ki a forgalomból, ez nagyjából 6,1 milliárd dollárt jelent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az égetés elsődleges forrása a hagyományos, ether-küldésre használt tranzakciók a mindennapokban.

Az elemzésekből azt is le lehet szűrni, hogy mely applikációkban használták el a legtöbb tokent.

Forrás: Ultrasound.money statistics.

A sima ETH-küldés esetén 285 ezer tokent égettek már el. Az OpenSea piacterén az NFT-kereskedők 230 ezer token sorsáról gondoskodtak, az Uniswap esetében pedig179500 ETH került elégetésre.

Az ETH-küldés, az OpenSea, és az Uniswap összesített felhasználása így az eltelt nagyjából két évben eléri a 700 ezer tokent.

Forrás: Ultrasound.money statistics.

Az Uniswap V3 pedig újabb 120 ezer tokenes felhasználást ad hozzá az összesítéshez.

A hálózat egy másik nagy szereplője, a Tether, illetve az általa kibocsátott USDT stablecoin szintén sok ethert égetett el, szám szerint 147 ezret.

A legnagyobb, dobogós tokenégetők mellett több más protokoll és projekt is létezik, amely kifejezetten nagy részt képvisel a tokenek megsemmisítésében.

A Metamask tárcaszolgáltató, az USDC stablecoin, vagy éppen az Otherdeeds NFT-kollekció szintén a lista viszonylagos elején található.

Az elmúlt hét napban az átlagos égetés percenként 3,5 ETH-t jelent, azaz összesen 28 ezer token került ki a körforgásból.

Ebben az időszakban az is látható, hogy jelenleg éppen az Uniswap égeti a legtöbbet, még az ether-küldésnél is nagyobb mennyiséget.

Az Egyesült Államokban egy családi ház átlagos ára 436 ezer dollár. A 6,1 milliárd dollárnyi elégetett etherből nagyjából 14 ezer ilyen házat lehetett volna venni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy másik példával, az autópiaccal is rá lehet világítani erre, egy Lamborghini Huracan, a népszerű sportkocsi jelenleg 242 ezer dollárba kerül, ennyi etherrel pedig több, mint 25 ezer darabot lehetett volna venni.

Az Egyesült Államok kormánya is nagyon profi a költekezésben, és a 2021 októbere valamint 2022 áprilisa között nagyjából havi 500 milliárd dollárt fizettek ki.

Ha ezt az ütemet összevetjük az Ethereum hálózatának az égetésével, akkor látható, hogy a kérdéses 6,1 milliárd dollárt alig több, mint 8 óra alatt sikerült volna elköltenie a politikusoknak.

Olvastad már? A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!