A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

-

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik.

Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt az eladási nyomás.

A Bitcoin mozgásának pszichológiai akadálya volt az elmúlt hetekben.

A Glassnode május 27-i adatai némi betekintést nyújtottak a hosszú távú birtokosok átutalási volumenének az árakra gyakorolt hatásába.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hirtelen növekedés megerősítette, hogy a Bitcoin-tulajdonosok nyereséget vesznek ki.

Ez megmagyarázza, hogy miért volt nehezebb a Bitcoin számára fenntartani a 28.000 dolláros árszint feletti emelkedést.

Az elemzés tovább vizsgálta a fenti megfigyeléshez hozzájáruló demográfiát.

A Glassnode adatai azt is feltárták, hogy azok a tulajdonosok, akik az elmúlt 6-12 hónapban vásároltak BTC-t, járultak hozzá a legnagyobb mértékben az eladási nyomáshoz.

Ezek a megállapítások tükrözik a korábbi piaci megfigyeléseket, amelyek a hosszú távú nyereségekről a rövid távú nyereségek felé való elmozdulást mutatták.

Mennyi idő telik el az újabb átállásig a hosszú távú fókuszra?

Érdekes módon néhány on-chain adat azt jelezte, hogy a bálnák a profitkivonások megugrása ellenére is vásároltak.

A legfontosabb pont, amit meg kell jegyezni, a felhalmozásuk időzítése.

A legalább 1000 BTC-vel rendelkező címek a rövid távú eladási nyomás után vásároltak, és a kisebb nyereségek után kiszálltak.

Forrás: glassnode

A határidős ügyletek nyílt kamatával való összehasonlítás fordított összefüggést mutatott. Úgy tűnik, hogy a bálnák mindig akkor halmoztak fel, amikor az Open Interest csökkenni kezdett, és akkor adtak el, amikor az Open Interest emelkedni kezdett.

A lehetséges magyarázat az, hogy a bálnák alacsony tőkeáttételes körülmények között vásároltak, és akkor adtak el, amikor a származtatott eszközök iránti kereslet megugrott.

Az ilyen eseteket általában magasabb tőkeáttétel és potenciális likvidációk támasztják alá.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Merre tart a Bitcoin?

A Bitcoin cikk írása idején mért árfolyama azért is figyelemre méltó, mert már a harmadik egymást követő napon egy irányba mozgott.

Az elmúlt három nap bikás teljesítménye azt sugallta, hogy a bikák megerősödtek a hétvégén. De vajon ez az eredmény lehet-e jele annak, hogy mire számíthatunk a héten?

A BTC a cikk írásakor 27.526 dolláron cserélt gazdát. Azonban még mindig azon a szűk sávban kereskedett, amelyben az elmúlt két hétben korlátozott volt.

Forrás: tradingview.com

Ez azt jelentette, hogy a legutóbbi emelkedés nem volt egyértelmű jele annak, hogy kitörés van készülőben.

Valójában az eladási nyomás újraéledése tűnt valószínűbbnek, most, hogy az RSI megközelítette a középértékét.

Olvastad már? A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!