A Gemini és a Genesis vitatja a SEC vádjait

-

Az USA tőzsdefelügyelete, a SEC idén januárban perelte be a Geminit és a Genesist, mivel állításuk szerint regisztrálatlan értékpapírokat adnak el amerikai állampolgároknak.

A SEC vádjai alapján a két cég ezzel a gyakorlattal több milliárd dollárnyi kriptopénzhez jutott, több százezernyi befektetőtől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Május 26-án viszont újabb dokumentum került a bírósághoz, amelyben a Gemini és a Genesis ügyvédei úgy fogalmaztak, a SEC beadványát semmissé kell tenni, mivel a Gemini Earn programja, illetve az ahhoz kapcsolódó ügyfélmegállapodás nem számít értékpapírnak.

A jogászok szerint a SEC azon igyekszik, hogy olyasmit lásson bele a dolgokba, ami sosem létezett.

„A SEC úgy nyilatkozik, hogy a szövetségi értékpapír-törvények egyértelműen meghatározzák a jelenlegi helyzetet, a valóság az, hogy a felügyelet valójában a hatáskörét próbálja a valósnál nagyobbra kiterjeszteni, mégpedig indokolatlan mértékű értelmezési túlkapásokkal.”

A Gemini és a Genesis nem a SEC első áldozatai, a hivatal már több kamatfizető kriptós platformot is célba vett.

A Celsius és a Blockfi esetében több államban is eljárást indítottak ellenük az értékpapírokkal foglalkozó hatóságok, még a csődjük előtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Annak ellenére, hogy a SEC mit gondol a Gemini és a Genesis saját hitelezési szolgáltatásáról, a jogászok nézetei alapján ezek a termékek nem felelnek meg az értékpapírok követelményeinek.

„Ezek a termékek sosem kerültek aukcióra, nem kereskedhetők semmiféle másodlagos piacon, nem képviselnek mögöttes eszközt, sem pedig átruházható jogosultságot, és a működésükhöz nem szükséges, hogy bárki kölcsönözzön, vagy hitelt vegyen fel.”

A két vállalkozást képviselő ügyvédek úgy fogalmaztak, hogy még ha a SEC-nek tényleg igaza van, és az Earn termékek valóban értékpapírnak számítanak, a hivatal akkor is valótlanul állítja azt, hogy ezeket bárkinek is értékesítették, vagy, hogy egyáltalán létezik olyan résztvevő fél, aki értékesíteni tudja ezeket.

Olvastad már? A Tron könnyen megelőzheti az Ethereumot, de…

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!