A Gemini és a Genesis vitatja a SEC vádjait

-

Az USA tőzsdefelügyelete, a SEC idén januárban perelte be a Geminit és a Genesist, mivel állításuk szerint regisztrálatlan értékpapírokat adnak el amerikai állampolgároknak.

A SEC vádjai alapján a két cég ezzel a gyakorlattal több milliárd dollárnyi kriptopénzhez jutott, több százezernyi befektetőtől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Május 26-án viszont újabb dokumentum került a bírósághoz, amelyben a Gemini és a Genesis ügyvédei úgy fogalmaztak, a SEC beadványát semmissé kell tenni, mivel a Gemini Earn programja, illetve az ahhoz kapcsolódó ügyfélmegállapodás nem számít értékpapírnak.

A jogászok szerint a SEC azon igyekszik, hogy olyasmit lásson bele a dolgokba, ami sosem létezett.

„A SEC úgy nyilatkozik, hogy a szövetségi értékpapír-törvények egyértelműen meghatározzák a jelenlegi helyzetet, a valóság az, hogy a felügyelet valójában a hatáskörét próbálja a valósnál nagyobbra kiterjeszteni, mégpedig indokolatlan mértékű értelmezési túlkapásokkal.”

A Gemini és a Genesis nem a SEC első áldozatai, a hivatal már több kamatfizető kriptós platformot is célba vett.

A Celsius és a Blockfi esetében több államban is eljárást indítottak ellenük az értékpapírokkal foglalkozó hatóságok, még a csődjük előtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Annak ellenére, hogy a SEC mit gondol a Gemini és a Genesis saját hitelezési szolgáltatásáról, a jogászok nézetei alapján ezek a termékek nem felelnek meg az értékpapírok követelményeinek.

„Ezek a termékek sosem kerültek aukcióra, nem kereskedhetők semmiféle másodlagos piacon, nem képviselnek mögöttes eszközt, sem pedig átruházható jogosultságot, és a működésükhöz nem szükséges, hogy bárki kölcsönözzön, vagy hitelt vegyen fel.”

A két vállalkozást képviselő ügyvédek úgy fogalmaztak, hogy még ha a SEC-nek tényleg igaza van, és az Earn termékek valóban értékpapírnak számítanak, a hivatal akkor is valótlanul állítja azt, hogy ezeket bárkinek is értékesítették, vagy, hogy egyáltalán létezik olyan résztvevő fél, aki értékesíteni tudja ezeket.

Olvastad már? A Tron könnyen megelőzheti az Ethereumot, de…

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!