Mégsem lesz orosz nemzeti kriptotőzsde

-

Tavaly novemberben jelentették be az orosz hivatalok, hogy egy saját, nemzeti kriptotőzsdét indítanának, amely teljesen szabályozott körülmények között működne, a Moszkvai Tőzsde rendszerén belül.

Az Állami Duma egy képviselője, Anatoly Aksanov most viszont elmondta, ezeket a terveket elvetették.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az új elképzelés az, hogy egy központi tőzsde létrehozása helyett inkább egy szabályrendszert dolgoznak ki, amely lefekteti a tőzsdék indításának a jogi kereteit.

Aksanov, aki a Duma pénzügyi bizottságának a vezetője, azt is megosztotta a sajtóval, hogy a Pénzügyminisztérium az eredeti ötletet ellenző hivatalok között volt.

Elmondása alapján viszont az engedélyekkel működő kriptotőzsdék képesek lesznek majd a határokon átívelő tranzakciók kezelésére is, és lehetővé teszik majd, hogy a helyi cégek kikerülhessék a szankciókat.

A várakozások szerint viszont ez a lehetőség újabb szankciókhoz tud majd vezetni.

A szankciók elkerülésére viszont Oroszország újabb és újabb tőzsdék létrehozását tervezi. Ennek a lebonyolítását viszont alaposan meg kell szervezni, és a folyamatnak zökkenőmentesen kell zajlania.

A dolog legfőbb követelménye így a megfelelő szabályozás kidolgozása.

A tervek alapján a felülvizsgálatot végző hivatal a központi bank lenne, ők felügyelnék a kriptotőzsdéket.

Aksanov szerint a szükséges jogszabályok és törvények hamarosan szavazásra kerülhetnek.

Alexey Guznov, a Bank of Russia elnökhelyettese szerint egyelőre korai lenne a kriptotőzsdékről beszélni, legalábbis a hagyományos értelemben véve.

Ezek a platformok valójában olyan szervezetek lennének, amelyek a határokon átívelő fizetéseket bonyolítanák le az exportőrök és az importőrök között.

Ezek közreműködésével az orosz cégek végre tudják hajtani a fizetéseket, lebonyolítani a szükséges pénzmozgásokat.

A nagyobb orosz kriptoipari vállalatok a jelentések szerint ellenzik a nemzeti kriptotőzsde gondolatát, kevesebben kritizálják viszont a tőzsdék létrehozásának a szabályzását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az új keretrendszer, az új szabályozási megoldások segítenek majd, hogy minimalizálni tudják a szankciók jelentette kockázatokat, vagy éppen a kibertámadások esélyét.

Emellett a BitRiver egyik tisztviselője, Oleg Ogienko szerint a piaci folyamatok problémái esetén is részei lehetnek a megoldásnak.

Ogienko szerint az is elképzelhető, hogy a tőzsdéknek tiltania kell majd a kvalifikálatlan befektetőket a platformjaikon, legalábbis a kezdeti időkben ennek nagyobb a valószínűsége.

Olvastad már? A Tron könnyen megelőzheti az Ethereumot, de…

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!