Mégsem lesz orosz nemzeti kriptotőzsde

-

Tavaly novemberben jelentették be az orosz hivatalok, hogy egy saját, nemzeti kriptotőzsdét indítanának, amely teljesen szabályozott körülmények között működne, a Moszkvai Tőzsde rendszerén belül.

Az Állami Duma egy képviselője, Anatoly Aksanov most viszont elmondta, ezeket a terveket elvetették.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az új elképzelés az, hogy egy központi tőzsde létrehozása helyett inkább egy szabályrendszert dolgoznak ki, amely lefekteti a tőzsdék indításának a jogi kereteit.

Aksanov, aki a Duma pénzügyi bizottságának a vezetője, azt is megosztotta a sajtóval, hogy a Pénzügyminisztérium az eredeti ötletet ellenző hivatalok között volt.

Elmondása alapján viszont az engedélyekkel működő kriptotőzsdék képesek lesznek majd a határokon átívelő tranzakciók kezelésére is, és lehetővé teszik majd, hogy a helyi cégek kikerülhessék a szankciókat.

A várakozások szerint viszont ez a lehetőség újabb szankciókhoz tud majd vezetni.

A szankciók elkerülésére viszont Oroszország újabb és újabb tőzsdék létrehozását tervezi. Ennek a lebonyolítását viszont alaposan meg kell szervezni, és a folyamatnak zökkenőmentesen kell zajlania.

A dolog legfőbb követelménye így a megfelelő szabályozás kidolgozása.

A tervek alapján a felülvizsgálatot végző hivatal a központi bank lenne, ők felügyelnék a kriptotőzsdéket.

Aksanov szerint a szükséges jogszabályok és törvények hamarosan szavazásra kerülhetnek.

Alexey Guznov, a Bank of Russia elnökhelyettese szerint egyelőre korai lenne a kriptotőzsdékről beszélni, legalábbis a hagyományos értelemben véve.

Ezek a platformok valójában olyan szervezetek lennének, amelyek a határokon átívelő fizetéseket bonyolítanák le az exportőrök és az importőrök között.

Ezek közreműködésével az orosz cégek végre tudják hajtani a fizetéseket, lebonyolítani a szükséges pénzmozgásokat.

A nagyobb orosz kriptoipari vállalatok a jelentések szerint ellenzik a nemzeti kriptotőzsde gondolatát, kevesebben kritizálják viszont a tőzsdék létrehozásának a szabályzását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az új keretrendszer, az új szabályozási megoldások segítenek majd, hogy minimalizálni tudják a szankciók jelentette kockázatokat, vagy éppen a kibertámadások esélyét.

Emellett a BitRiver egyik tisztviselője, Oleg Ogienko szerint a piaci folyamatok problémái esetén is részei lehetnek a megoldásnak.

Ogienko szerint az is elképzelhető, hogy a tőzsdéknek tiltania kell majd a kvalifikálatlan befektetőket a platformjaikon, legalábbis a kezdeti időkben ennek nagyobb a valószínűsége.

Olvastad már? A Tron könnyen megelőzheti az Ethereumot, de…

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!