A Cardano HODLER-eknek számítaniuk kell arra, hogy az ADA emelkedik vagy sem?

-

A Cardano (ADA) értéke 18,45%-kal esett az év eleje óta – derült ki a CoinMarketCap adataiból.

Az árfolyamkövető platform értékelése azonban azt mutatta, hogy az elmúlt 24 órában 3,60%-kal ugrott az árfolyam.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a növekedés biztosítja, hogy az ADA ismét 0,50 dollár fölé került.

A növekedés ellenére az on-chain adatokból kiderült néhány érdekes dolog, ami a Cardano hálózaton történt. Az első az aktív címek 24 órás aktivitásával volt kapcsolatos.

A tevékenység háttérbe szorul

A Santiment szerint az aktív címek február 1-jén 45 000-re nőttek. A mai napon azonban a sajtóban megjelent adatok szerint a mérőszám zuhant, és 40 400-nál járt.

Az aktív címek a bejövő és kimenő tranzakciókban részt vevő tárcák számát mutatják.

Az aktív címek megugrása többnyire pozitívan hat egy kriptopénzre, bár nem mindig. Így feltételezhető, hogy a közelmúltbeli csökkenés miatt a Cardano-t rövid távú visszaesés veszélye fenyegeti.

cardano
Forrás: Santiment

Ugyanakkor a mérőszám önmagában nem tudja meghatározni, hogy az ADA árfolyama gyorsulna-e vagy sem. Ezért úgy döntöttünk, hogy technikai szempontból vizsgáljuk meg az árfolyam-potenciált.

Az ADA/USD 4 órás grafikon szerint a token ugyanazon a támaszszint körül volt, mint december 8-án. Emlékezzünk vissza, hogy ezt követően az ADA árfolyama 0,64 dollárra ugrott.

Ezúttal azonban nagyrészt a 0,53 dolláros ellenállás miatt tűnt másnak. Ahhoz, hogy az ADA legyőzze az ellenállást, a vételi nyomásnak növekednie kell.

Az ADA küzdhet az emelkedéssel

A Moving Average Convergence Divergence (MACD) jelzései azt mutatták, hogy az ADA értéke negatív. Ez azt jelenti, hogy a lendület csökkenő volt.

Továbbá a 12 napos EMA a 26 napos EMA 9 alatt volt. Ha ezek a mutatók így maradnak, akkor az ADA nem biztos, hogy megismétli a decemberi emelkedést.

Ezenkívül az On Balance Volume (OBV) körülbelül ugyanott volt, ami a vételi nyomás hiányát jelzi. Nagyon bikás esetben az ADA 0,53 vagy 0,55 dollárig ugorhat.

A mutatók jelzései azonban arra utalnak, hogy az ADA árfolyama vagy megrekedhet 0,50 dolláron, vagy alatta mozoghat.

cardano
Forrás: TradingView

A volumen tekintetében a Santiment azt mutatta, hogy a mérőszám csökkent. A Cardano volumene például január 30-án 586,31 millió volt. De az írás pillanatában 341,26 millióra esett vissza.

Ez a visszaesés arra utal, hogy az ADA iránti érdeklődés alábbhagyott. Az árfolyammozgással összefüggésben a csökkenő volumen és az emelkedő ár arra utal, hogy a token hamarosan gyengülhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ráadásul a Cardano társadalmi dominanciája 2,95%-ra ugrott. Ez azt jelenti, hogy sok vita folyt a tokenről. Az árfolyam szempontjából a magas társadalmi dominancia a helyi csúcs jele lehet.

cardano
Forrás: Santiment

A jelenlegi állás szerint az ADA medvés kilátása nagyobb volt, mint a bikás.

A kereskedőknek ezért lehet, hogy még egy kicsit várniuk kell, mielőtt az ADA sokkal magasabbra emelkedik.

Olvastad már? 3 altcoin a legjobb teljesítményre képes 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!