A brazil elnök is a dollár dominanciája ellen harcol

-

Az amerikai dollár külkereskedelmi dominanciája ellen világszerte egyre erősödő hangulat közepette Luiz Inacio Lula Da Silva brazil elnök is csatlakozott.

Da Silva a fejlődő országok megerősítésére összpontosítva az amerikai valuta helyi alternatívákkal való felváltását szorgalmazza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a fejlemény azonban egybeesik Peking azon folyamatos erőfeszítéseivel, hogy csökkentse az amerikai dollár befolyását a nemzetközi kereskedelemben.

A BRICS-csoport a valutaforradalomra való törekvés középpontjába kerül

Ahogy a nemzetközi kereskedelem jövőjéről szóló beszélgetések egyre intenzívebbé válnak, Luiz Inacio Da Silva, Brazília elnöke is reflektorfénybe került, és az amerikai dollár uralmának megszüntetése érdekében lépett fel.

Hivatalba lépése óta tett első hivatalos kínai látogatásán Da Silva felszólította a BRICS-csoportot – Brazília, Kína, Oroszország, India és Dél-Afrika -, hogy hozzák létre saját alternatív kereskedelmi valutájukat.

A sanghaji Új Fejlesztési Bankban tartott beszédében Lula megkérdőjelezte a dollárra való további támaszkodás szükségességét.

Minden este azt kérdezem magamtól, hogy miért kell minden országnak a dollárra alapoznia a kereskedelmét. Miért nem tudunk a saját valutánkon alapuló kereskedelmet folytatni?” – tette fel a kérdést. „Ki volt az, aki úgy döntött, hogy a dollár lesz a valuta, miután megszűnt az aranyszabvány?”.

Lula Da Silva érzelmei egybecsengenek a közelmúltban tett kínai erőfeszítésekkel, amelyek célja az amerikai dollártól való nemzetközi függőség csökkentése.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mivel Peking továbbra is támogatja a renminbi használatát bizonyos határokon átnyúló áruforgalomban, úgy tűnik, hogy a színpad készen áll egy lehetséges valutaforradalomra.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin hálózat aktívitásának szerepe, a árfolyamának emelkedésében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!