Kínában 3,6 millió dollárnyi büntetést kapott a Bitmain, adócsalásért

-

A bányászgépek szektorának legnagyobb gyártója a Bitmain több millió dolláros bírságot kapott a kínai hatóságoktól, adófizetési kötelezettség elmulasztása miatt.

A helyi médiában hamar elterjedt a hír, és a Twitteren is megosztotta a közösség ismert helyi tagja, az újságíró Colin Wu.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eredeti hírt a Sina Finance közölte a hét elején, és ebben olvashatjuk, hogy a Beijing Bitmain Technology 25 millió jüanos büntetésben részesül, amelyet a fővárosi önkormányzati adóhivatal rótt ki rá.

Ez az összeg a mostani árfolyamon nagyjából 3,6 millió dollárnak felel meg.

A jelentések alapján a cég elmulasztotta befizetni a személyi jövedelemadót a különböző béren kívüli juttatások után, amelyeket a dolgozóinak biztosít, például az utazási hozzájárulás után.

Az adótartozás pontos értéke a hatóságok beszámolói alapján eléri a 16,6 millió jüant, azaz a nagyjából 2,4 millió dollárt.

A Bitmain már tavaly augusztusban megkapta a hatósági figyelmeztetést, hogy mennyi adót kell befizetnie az államkasszába, ez is kiderül a sajtóhírekből.

A cég ennek ellenére sem tett eleget a felszólításnak, és a Sina Finance értesülései szerint azóta sem fizette be a meghatározott összeget.

Colin Wu elmondása alapján a kínai kormányzat tavaly nagymértékben szigorított a kriptoipari adózási felügyeletén.

A bányászok és a különösen nagy értékben forgalmazó kereskedők pedig kiemelt figyelmet kapnak a hatóságoktól.

A kínai állam 2021 elején teljes leállást rendelt el az olyan, kriptóhoz köthető tevékenységekre, mint például a bányászat.

A Bitmain nem sokkal később, októberben be is jelentette, hogy az ország területére nem ad el több bányászgépet, és a megrendelt készleteket sem szállítja ki.

Az ASIC-csipek legnagyobb felhasználójának számító pekingi vállalat emellett azt is elmondta, fontolóra veszik, hogy a gyártókapacitásukat a lehető legnagyobb mértékben áthelyezzék valahová máshová a régióban.

zeta

Olvastad már? A brazil elnök is a dollár dominanciája ellen harcol

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!