A Bitcoin hálózat aktívitásának szerepe, a árfolyamának emelkedésében

-

Ali Martinez kriptoelemző és kereskedő a Twitteren osztott meg néhány pozitív hírt a Bitcoin hálózatról, mivel az tovább növekszik.

Úgy véli, hogy ez nagy potenciális lökést adhat a Bitcoin árnövekedésének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Fél millió új tárca jön létre

A Martinez által közzétett tweet szerint a hálózaton a közelmúltban megjelent új Bitcoin-tárcák száma elérte az 512 ezer körüli értéket.

A szakértő egy Glassnode-ról készült képernyőképet is megosztott ennek illusztrálására.

Megjegyezte, hogy ez a növekedés a BTC nagyobb felhasználói elfogadását jelenti, és ezért ez egy esetleges árnövekedés közeledtét jelzi, hiszen a bitcoin iránti nagyobb kereslet jele: „nagy kereslet = megnövekedett árpotenciál”.

Egy Bálna 11.000 BTC-t ad el, az árfolyam emelkedés hatására

A „Smart Money” nyomkövető @lookonchain tweetje szerint tegnap egy bálna hatalmas mennyiségű Bitcoint adott el, közvetlenül azután, hogy a BTC ára átlépte a 30.000 dolláros szintet.

Kezdetben (a pontos dátumot a forrás nem közölte) ez a bálna 46.542 Bitcoint (közel egymilliárd USD értékben) vásárolt a Bitfinexen.

Ezt átlagosan 20.083 dolláros áron vásárolta. Később 36.500 BTC-t adott el ebből a készletből ugyanezen a tőzsdén 28.039 dollárért.

Egy órával a tweet közzététele előtt ez az  „bálna” 11.000 Bitcoint küldött a Bitfinexre, és azt 330 millió dollárért adta el, miután a Bitcoin 10 hónap óta először a 30.000 dolláros szint fölé emelkedett.

Az árnövekedés az április 13-án közzétett CPI-értékről szóló hírek hatására történt, amely 5%-ra esett az elemzők által várt 5,2%-kal szemben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

710 millió dollárnyi Bitcoin mozgásban

Április 12-én a Santiment on-chain adatszolgáltató arról számolt be, hogy egy 23.500 BTC-t tartalmazó, nagyjából 710 millió dollárra értékelt Bitcoin átutalást észlelt.

Az elemző cég ezt az idei év eddigi negyedik legnagyobb BTC átutalásaként jelölte meg.

A cikk írásakor a Bitcoin valamivel a tegnapi csúcs felett, 30.500 dolláros szint körül mozog.

zeta

Olvastad már? A tömegmédia szerint a bitcoin halott – eközben már 80%-ot erősödött idén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!