A tömegmédia szerint a bitcoin halott – eközben már 80%-ot erősödött idén

-

100 nap telt el 2022 vége óta, és ez alatt a Bitcoin árfolyama 80%-ot erősödött, ebből egyedül az elmúlt 30 napban ért el 45%-os növekedést.

A Bitcoin Obituaries, azaz Bitcoin Gyászjelentések nevű oldal mégis hat új bejegyzéssel is bővült a közelmúltban, ennyiszer futottak lesre a bitcoin-kritikusok a tömegmédiában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legutóbbi cikk március 14-én látott napvilágot, az Institute of International Finance vezető közgazdásza, Robin Brooks tollából.

A szakértő elmondta, a bitcoin egy lufi. A 99bitcoins.com oldalán nyilvántartott listára így ez a publikáció is felkerült, így a 2010-es indulás óta immár összesen 473 alkalommal számolt be a nemzetközi sajtó, hogy a bitcoin meghalt, de most már tényleg.

Tavaly 27 alkalommal mondták ezt, ez a szám nem is túl nagy, legalábbis korábbi évekkel összehasonlítva.

2017-ben például 124-szer írták meg, 2018-ban pedig 93-szor tévedtek csúfos módon az újságírók.

A legdivatosabb cikk-típusok közé nem a megemlékezések, gyászbeszédek vagy éppen a visszaemlékezések tartoznak, hanem egyszerű vélemény-cikkek, kritizálás, becsmérlés azok részéről, akik nem tudnak semmit a bitcoinról, de nagyon biztosak abban, hogy a napjai meg vannak számlálva. Nincs ez máshogy Brooks esetében sem.

„Úgy néz ki, hogy a bitcoin is csak egy újabb lufi, amely bajba kerül, mikor a Federeal Reserve komolyabban nekilát a kamatemelésnek. Nem tud értéket tárolni. Nem diverzifikált. Nincs hozama. Viszlát bitcoin.”

Brooks mellett öt másik szakértő is szükségét érezte, hogy tévedjen a bitcoin halálával kapcsolatban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Daily Express pénzügyi szerkesztője, Harvey Jones a létező leglustább kritikát papagájozta vissza, amely szerint a bitcoin egy piramisjáték.

„A bitcoin meg a többi kriptopénz, amelyek az elsőt követve felbukkantak, a legrosszabb dolgot jelentik a befektetések világában, amelyet valaha láttam. Egy vicc, csalásba csomagolva, piramisjátékként működtetve, és úgy jellemezve a nagyközönség számára, mint a gyors meggazdagodás útja.”

A kritikusok között idén feltűnt már a JPMorgan vezetője, Jamie Dimon is, vagy éppen a geopolitikai szakértő, Peter Zeihen, és persze a baklövéseiről híres tévés megmondóember, Jim Cramer.

Dimon is piramisjátékhoz hasonlította a bitcoint, ahogyan már sokan előtte. Zeihan pedig az aranyrajongó Peter Schiff nézeteit osztja, és szerinte is nullára esik majd az értéke. Ráadásul még az is lehet, hogy komolyan el is hiszi, amit mond.

„A kriptopénzek értéke nulla felé közelít, de a bitcoinnal máshogy lesz. Annak az ára átmegy majd negatívba, mert a szén-dioxid kvóta miatt fizetni kell a bányászatáért, annyi energia kell az előállításához.”

A Bitcoin Gyászjelentések természetesen csak egy viccoldal, amelynek az a célja, hogy rávilágítson a téves véleményekre, amelyek nem állták ki az idők próbáját, és az interneten örökítse meg az utókor számára a hozzáértés mementójaként.

Az első, 2010-es halálhír óta a bitcoin hatalmasat növekedett, a hálózat erősödése lenyűgöző.

A bitcoin jelenleg a világ 11. legértékesebb eszközosztályának számít a piaci kapitalizáció alapján, alig elmaradva a Tesla mögött.

Mindezt annak ellenére érte el, hogy teljesen decentralizált, nincs mögötte állam vagy cég, nincs marketing-csapat, igazgatóság és ügyvezető sem.

Ráadásul az elmúlt 14 év során folyamatosan támadta mindenki, aki azt gondolja, hogy a digitális pénz értelmetlen dolog, mégpedig azért, mert ők úgy gondolják.

zeta

Olvastad már? Elon Musk mesterséges intelligenciát használna a Twitteren

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!