Elon Musk mesterséges intelligenciát használna a Twitteren

-

Nemrégiben kapott szárnyra a pletyka, névtelen, de a céghez közeli forrásokra hivatkozva, hogy Musk cége 10 ezer darab videókártyát vásárolt, hogy a Twitter saját MI-projektjében tudja használni.

Tette mindezt annak ellenére, hogy nemrégiben nyilvánosan is kifejtette az álláspontját, amely alapján a mesterséges intelligencia fejlesztése hatalmas veszélyeket rejthet magában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Business Insider most viszont publikált egy cikket, amelyben megosztották a pletykát a Twitter saját projektjéről, és az ahhoz vásárolt nagy mennyiségű kártyáról.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy Musk szerint a technológiával érdemes foglalkozni, még akkor is, ha kockázatos.

Ennyi videókártyára azért van szükség, mert a mesterséges intelligenciák számítási kapacitást igényelnek, mégpedig a lehető legtöbbet, és jelenleg a GPU-k a legerősebb, általános célra használható eszközök.

Musk március 18-án tweetelt arról, hogy a Twitter tervezi a mesterséges intelligencia használatát, hogy tetten tudják érni, és be tudják bizonyítani, ha valaki manipulálni próbálja a közvéleményt a platformon keresztül.

A névtelen források szerint, amelyekre a magazin hivatkozott, az egész kezdeményezés még nagyon a kezdeti fázisban jár, de ekkora mennyiségű hardver megvásárlása egyértelművé teszi, hogy Musk tényleg elkötelezett a megvalósítás mellett.

A pletykák alapján a Twitter MI-je hasonlóan működhet majd, mint például a népszerű ChatGPT, de egyelőre semmi biztosat nem tudni, és nem tiszta, hogy egészen pontosan hogyan is fog majd betagozódni a rendszerbe az MI.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nemrégiben egy másik jel is rávilágított a tervekre, mert a Twitter közzétett egy álláshirdetést, amelyben a mesterséges intelligencia fejlesztése terén nagy tapasztalatokkal rendelkező munkatársat keres.

Korábban már két elismert szakmai szereplő, a Google anyacégének az MI-részlegén dolgozó Igor Babushkin és Manuel Kroiss is csatlakozott Musk cégéhez.

Musk pár hete csatlakozott annak a nyílt levélnek az aláíróihoz, akik szerint a mesterséges intelligencia fejlesztését időlegesen le kellene állítani, akkora kockázatokat hordozhat magában, amely az egész emberiségre hatással lehet.

Korábban is megosztott már hasonló nézeteket a vállalkozó, amikor 2017-ben arra figyelmeztette az USA Kormányzói Tanácsát, hogy az MI-kutatásokat szabályozniuk kellene, mielőtt túl késő lesz.

zeta

Olvastad már? Elérte a 30 ezer dollárt a Bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!