Elérte a 30 ezer dollárt a Bitcoin árfolyama

-

Tavaly június óta először ért ilyen magasra a Bitcoin ára, és így az idei év eddigi rekordja is megszületett.

A CoinGecko adataiból látható, hogy a húsvét elmúltával az árfolyam sikeresen áttörte a 30 ezer dolláros ellenállást, még ha csak egy kicsit is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Utoljára 2022 júniusában állt ezen a szinten az árfolyam, majdnem egy évvel ezelőtt.

Több elemző úgy jelezte már korábban is, hogy az USA inflációs adatainak a publikálása sikeresen fogja felfelé tolni az árfolyamot ezen a héten, és így a 30 ezer dollár elérhető lesz, hiszen ebből az adatból következtetni lehet arra, hogy a Federal Reserve hogyan boldogul az USA inflációjával.

A kriptopiaci hangulatot jelző Fear&Greed Index jelenleg a 68-as értéken áll, amely a Greed, azaz a mohóság zónájában van, így elmondható, hogy a piac összességében optimista és bizakodó.

Forrás: alternative.me

Ez az index a hírekben és a közösségi médiában megjelent információkból következtet a kereskedők és a kriptopiac hangulatára, az érzelmi állapotra, és ezt rangsorolja egy 1-től 100-ig terjedő skálán.

Az Index már március 21-én elérte a 68-as értéket, amelyet 2021 novembere óta nem láthattunk, pár nappal azután, hogy a BTC árfolyama beállította a jelenleg is rekordot jelentő legmagasabb, 69 ezer dolláros árfolyamát.

Nem minden piaci szereplő veszi figyelembe viszont a különböző indikátorokat, a kriptoközösségben jól ismert Michael Saylor, a MicroStrategy vezetője 2020-ban kezdett bitcoin-vásárlásba, és a legmélyebb árfolyamvölgyekben sem hagyott fel vele, a medvepiac közepén.

Saylor azóta a vállalati világ egyik legnagyobb bitcoin-támogatójává lépett elő, és rendületlenül arra bíztatja a céges világot, hogy kezdjék el használni a bitcoint, mint stratégiai tartalékeszközt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A MicroStrategy legutóbb április ötödikén jelentette be, hogy tovább növelte a készletét, és így már 140 ezer bitcoin van a birtokukban, jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 4,17 milliárd dollárnyi a folyamatos vásárlások után.

A cég átlagos beszerzési ára 29803 dollár, így ha el akarnák adni, akkor a jelenlegi árfolyam-ugrás után már profitot is tudnának realizálni rajta.

zeta

Olvastad már? Már egymillióan rendelkeznek legalább 1 BTC-vel

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!