Már egymillióan rendelkeznek legalább 1 BTC-vel

-

Nagyot nőtt a bitcoin (BTC) elfogadottsága az utóbbi évek során, és egy jelentős mérföldkövet is elértek a tulajdonosok.

Immár több, mint egy millió olyan címet ismerünk, amelyen legalább 1 BTC-t tart a tulajdonosa.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a szám új rekordot jelent, soha ennyien nem birtokoltak még egy teljes bitcoint.

Az év eleje óta az árfolyam 70%-ot erősödött, és a makrogazdasági környezetet figyelembe véve ez is szerepet játszhat a hodlerek számának a növekedésében.

Mikor 2021 elején a BTC árfolyama első alkalommal lépte át a 64 ezer dolláros szintet, a tulajdonosok száma is gyors emelkedésnek indult, és most ugyanezt a mértéket tapasztalhatjuk, ha megnézzük az elemzőplatform, a Santiment által a hétvégén, április kilencedikén közölt grafikonokat.

Ahogyan az adatokból kiderül, a teljes tulajdonosi létszám elérte a 46,16 milliót az elmúlt hét nap során, tehát ennyi cím létezik, amelynek a BTC-egyenlege nagyobb, mint nulla.

Mindezt annak ellenére, hogy a jelenlegi árfolyam több, mint 55%-kal áll alacsonyabban, mint a 2021 januárja és áprilisa között megfigyelhető árszint.

A Santiment elemzői a címek növekedését azzal is magyarázzák, hogy az aktívabb kereskedők között is egyre növekszik azok száma, akik legalább a készletük egy részét hosszabb ideig tartják, azaz nem kereskednek vele, hanem tartalékolják, mégpedig hosszú távra.

Merre tarthat az árfolyam?

A BTC árfolyam a korábban megkezdett oldalazást folytatja, és jelenleg is a 30 ezer dollár körüli sávban helyezkedik el.

Az előző 24 órás periódusban kismértékű, 1%-os emelkedésnek örülhettek a kereskedők, heti nézeten pedig 7%-os erősödést láthatjuk.

A havi nézeten összesen 40% fölötti növekedés mérhető, az évelejéhez viszonyítva pedig 70%-ot menetelt az árfolyam.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bitcoin elfogadottsága, az adopció további lökést kaphat az USA legújabb elnökjelöltjének, a Demokrata-párti ügyvéd, Robert F. Kennedy Jr. választási indulásának a hírére.

Kennedy már korábban rávilágított, hogy a központi banki digitális valuták, a CBDC-k mekkora veszélyt jelentenek a társadalomra, és kiemelte, hogy a BTC az idei év első három hónapjában messze felülmúlta az öt legnagyobb tőzsdei index teljesítményét is.

zeta

Olvastad már? A Huobi Global 30 millió dolláros nyereséget könyvelt el

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!