Argentína jóváhagyja a Bitcoin határidős szerződéseket

-

Argentína értékpapír felügyeleti hatósága, a Nemzeti Értéktőzsdei Bizottság (CNV) jóváhagyta a Bitcoin határidős ügyletek bevezetését a Matba Rofex tőzsdén.

Ez mindenesetre fontos pillanatot jelent a pénzügyi világban, mivel a befektetők mostantól anélkül is kihasználhatják a Bitcoin árfolyam ingadozását, hogy maguk birtokolnák a digitális eszközt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezekkel a határidős szerződésekkel argentin pesóban fognak kereskedni és elszámolni.

A CNV új innovációs menetrenddel áll a kriptoforradalom élére

A Bitcoin határidős ügyletek Matba Rofex-en történő bevezetéséről szóló döntés a CNV progresszív innovációs menetrendjéből ered, amelynek célja a folyamatosan fejlődő technológiai környezethez való alkalmazkodás és a pénzügyi termékek növekedésének elősegítése a tőkepiacon belül.

A Bitcoin határidős ügyletek bevezetésével Argentína bizonyítja elkötelezettségét amellett, hogy a pénzügyi innováció élvonalában maradjon.

A Bitcoin-index árát a BTC/ARS kereskedési párost megkönnyítő megbízható szolgáltatók és szervezetek széles körétől fogja származtatni. A CNV nem fogja szabályozni ezeket a szolgáltatókat.

A Matba Rofex S.A.-nak azonban érvényes szerződést kell garantálnia az Argentin Köztársaság Központi Bankjánál (BCRA) regisztrált pénzforgalmi szolgáltatóval (PSP) az országon belüli pénzforgalmi szolgáltatások nyújtására és igénybevételére.

A képzett befektetők mostantól biztonságosan és átlátható módon, e szabályozott származtatott termékeken keresztül juthatnak be a kripto jövedelmező világába.

A Bitcoin határidős szerződések bevezetése egyedülálló lehetőséget kínál a befektetők számára a kockázatkezelésre és portfóliójuk diverzifikálására, mint még soha.

A befektetők védelme érdekében a Matba Rofex S.A. figyelmeztetéseket fog bevezetni, amelyekben felhívja a befektetők figyelmét az ezekkel az innovatív pénzügyi eszközökkel kapcsolatos kockázatokra és lehetséges váratlan következményekre.

Lényeges tudni, hogy ez a monumentális lépés a CNV alig egy éve indított Innovation Hub kezdeményezésének része.

Ez a köz és magánszféra közötti együttműködési terület szintén a szabályozott szervezetek és a tőkepiaci pénzügyi termékekre és szolgáltatásokra összpontosító technológiai projektek közötti párbeszédet hivatott elősegíteni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az, hogy a CNV zöld utat adott a Bitcoin index határidős ügyleteknek, Argentína elkötelezettségét bizonyítja a pénzügyek jövőjének felkarolása mellett.

Ez a mérföldkő is tükrözi a szabályozó alkalmazkodóképességét és eltökéltségét az ország tőkepiacán belül a szabályozott szervezetek innovatív termékeinek támogatására.

zeta

Olvastad már? Janet Yellen: Az amerikai gazdaság erős a közelmúlt banki zavarai ellenére is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!