Warren Buffet ismét kritizálta a Bitcoint

-

Warren Buffett, a pénzügyek történetének egyik legismertebb befektetője ismét kifejtette véleményét a Bitcoinról.

Legújabb kritikájában Buffett a Bitcoint „szerencsejáték token”-nek nevezi, ami heves vitát váltott ki a kriptoközösségben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Buffet azonban már régóta éles hangon kritizálja a vezető kriptopénzt. Figyelembe véve a digitális eszköz 2023 eleje óta tartó határozott teljesítményét, Buffet továbbra sincs elragadtatva a Bitcointól.

Buffett legutóbbi Bitcoin beszólása

A CNBC Squawk Box című műsorában nemrég tartott szereplése során Warren Buffett a Bitcoint „szerencsejáték-token”-nek nevezte, és megkérdőjelezte annak általános értékét.

A legendás befektető azonban már korábban is kétségbe vonta a digitális eszközt, de legutóbbi megjegyzései még egyértelműbb álláspontot képviselnek annak vélt értéktelenségével kapcsolatban.

„A Bitcoin egy szerencsejáték-token, és nincs belső értéke” – jelentette ki Buffett.

Ugyanakkor elismerte, hogy ez a tény nem tartja vissza az embereket a befektetéstől, hozzátéve:

„De ez nem akadályozza meg az embereket abban, hogy játszani akarjanak a ruletten”.

Buffett a múltban „téveszmének” nevezte a digitális eszközöket, és más kemény kritikákat is megfogalmazott.

Érdekes, hogy legutóbbi megjegyzései egy olyan időszakban hangzottak el, amikor a Bitcoin kivételesen jól teljesít, a vezető digitális eszköz idén eddig több mint 80%-kal emelkedett.

Az omahai orákulum nincs tisztában a kripto növekvő sikerével?

Buffett befektetési filozófiája úgy tűnik, hogy az értéktartalom megértésében gyökerezik.

Emellett úgy tűnik, hogy az olyan digitális eszközöket, mint a Bitcoin, természeténél fogva spekulatívnak tekinti, és az ingadozása képezi az alapját annak, hogy befektetési szerencsejátéknak tekinti.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Figyelemre méltó, hogy Buffett jobbkeze, Charlie Munger is hasonlóan vélekedett a kriptókról.

Az Australian Financial Review-nak adott korábbi interjújában Munger azt tanácsolta a befektetőknek, hogy „soha ne nyúljanak a kriptóhoz”.

zeta

Olvastad már? Elon Musk mesterséges intelligenciát használna a Twitteren

Kiemelt kép: BorsheimsJewelry

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!