Újabb fordulat a SEC vs Ripple drámában

-

A SEC győzelmet aratott a Commonwealth Equity Services befektetési tanácsadó cég ellen folyó perben, amelyet Analisa Torres kerületi bíró folytatott le, aki a Ripple elleni eljárást is felügyeli.

A SEC most ezt az ítéletet veszi alapul, és úgy véli, hogy a két ügy között nagy a hasonlóság, így a végkimenetelnek is meg kellene egyeznie.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel a SEC előnyhöz jutott, a Ripple védelme viszont meggyengült.

Az amerikai jogrendszer precedens-értékűnek ismeri el a bírósági ítéleteket, így a SEC azon az állásponton van, hogy a régóta húzódó ügyet ez alapján már le lehet zárni.

Ráadásul a Ripple a figyelmeztetés hiányára hivatkozik a saját védelmében, de ez az érv nem állja meg a helyét, ahogyan a Commonwealth esetén sem működött.

A SEC úgy érvel, hogy egy, a legfelsőbb bíróság által kimondott ítélet alapján van meghatározva a Howey-teszt, amellyel el lehet dönteni, hogy mi számít értékpapírnak.

Ez az ítélet megfelelő értelmezést nyújt a Ripple Labs számára, hogy ők is eldönthessék, mi számít értékpapírnak, ugyanúgy, ahogyan a Commonwealth elleni eljárásban is működött ez a dolog.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A SEC szerint a Commonwealth elleni ügy egyértelműen rávilágít arra, hogy a Ripple védekezési taktikája miért nem fogadható el.

A Ripple Labs védelmének a központi eleme az, hogy a SEC nem szólt nekik előre, hogy megsérthetik az értékpapír-törvényeket, még mielőtt 2020 decemberében pert indítottak a vállalat ellen, értékpapír-csalás vádjával.

A kriptoközösség rengeteg tagja, és olyan nagy iparági résztvevők is, mint például a Coinbase úgy vélik, hogy a Ripple áll nyerésre az ügyben.

Egyes jogi szakértők szerint viszont nem ez a helyzet, és így véli az ismert jogász, John Deaton is.

Deaton szerint a figyelmeztetésre csak akkor lehetne hivatkozni, ha a cég 2013-as indulása óta a mostanáig eltelt időben bírósági határozat született volna arról, hogy a Ripple Labs által kibocsátott XRP tokenek értékpapírnak minősülnek.

Éppen emiatt Deaton elmondta, a cég legnagyobb esélye a győzelemre akkor van, ha sikerül meggyőzniük a bíróságot, hogy a Howey-teszt alapján az XRP tokenek nem minősülnek értékpapírnak.

zeta

Olvastad már? Mike Novogratz: „a Bitcoin eléri a 40.000 dollárt, itt a kulcstényező”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!