A BlackRock ezen a napon várja a bitcoin ETF jóváhagyását

-

A jövő hét történelmi jelentőségűvé válhat a kriptovaluták számára, mivel az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) hamarosan döntést hirdet a spot Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) kérelmeiről.

A BlackRock a jóváhagyást ezen a napon várja

A felhajtás és a várakozás közepette a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője továbbra is optimista maradt az esélyeit illetően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fox Business szerint a TradFi óriás január 10-én várja a jóváhagyást.

A BlackRock tavaly júniusban nyújtotta be a SEC-hez a Bitcoin spot árfolyamához kötött ETF iránti kérelmét, ami más TradFi cégeket is arra ösztönzött, hogy szintén tegyék be a lábukat a ringbe.

A 9 trillió dollárnál is nagyobb kezelt vagyonnal (AUM) rendelkező vállalat beadványát széles körben a Bitcoin és általában a kriptok iránti növekvő intézményi érdeklődés legjobb jelének tekintették.

A piac valóban kitört az örömujjongásban, a Bitcoin 25%-kal emelkedett egy hét alatt a BlackRock akkori beadványát követően, amit a CoinMarketCap adatai alapján.

Kezdődik a visszaszámlálás

Jelen írásunk pillanatában az ETF-kérelmekkel kapcsolatos legtöbb formalitást már elvégezték. Ezt követően a SEC várhatóan hivatalosan is megkezdi az ETF-ek engedélyezését.

Közben az ETF-ek elutasításának esélye 10%-ról 5%-ra csökkent a Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas szerint.

Az elutasítás valószínűsíthető okait, köztük Biden elnök közbelépését és a SEC új indokokkal való előrukkolását valószínűtlennek tartotta.

A Bitcoin 44.000 dollár fölé emelkedik

Ezek a fejlemények továbbra is bikás lendületet adtak a BTC-nek. A király érme az elmúlt 24 órában 44.000 fölé emelkedett.

Ráadásul a Coinglass adatainak elemzése szerint nőtt a világ legnagyobb digitális érméjére felvett long pozíciók száma.

A nagyobb számú bikás tőkeáttétel a medvés tétekkel szemben a Bitcoinba vetett bizalmat tükrözi.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? A 6 legjobb mém érme, amely 2024-ben 10x-es nyereséget érhet el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!