A BitMEX szerint egy új technológia szűri ki a kártékony felhasználókat.

A BitMEX-nek – a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének – most szigorítania kell pénzmosás ellenes intézkedéseiken, miután az USA bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.

A BitMEX november 12-én üzleti megállapodást kötött az Eventus Systems szoftver- és szabályozási megfelelési céggel, hogy javítsanak a tőzsde pénzmosás kiszűrését célzó eljárásain.

A bejelentés alapján az Eventus Validus technológiáját beépítik a BitMEX jelenlegi kereskedésmegfigyelő és pénzmosásellenes tevékenységeibe, hogy „biztonságos kereskedési környezetet nyújtsanak a felhasználók számára.”

Ezáltal sokkal hatékonyabb módon szűrhetik ki a kártékony felhasználókat, és jobban figyelhetik az illegális kereskedelmi tevékenységeket.

Malcolm Wright, a BitMEX frissen felvett szabályozási tisztje elmondta, hogy az Eventus kiválasztása kiemelt eleme annak, hogy a cég még jobban megfeleljen a különböző előírásoknak:

„Azért választottuk az Eventust, hogy tovább folytassuk az olyan kezdeményezéseinket, mint a Felhasználói Hitelesítési Program.”

A BitMEX legújabb lépése további reakció arra, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.

Október elsején a CFTC bejegyzés nélküli kereskedelmi platform üzemeltetése és pénzmosás ellenes előírások megszegése miatt indított eljárást a BitMEX ellen.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A CFTC kifogásai mellett az Igazságügyi Minisztérium is eljárást indított az ügyfél-azonosítási, valamint pénzmosásellenes törvények megszegéséért, valamint a banki titkokat érintő törvény megszegéséért.

A BitMEX igazgatói tagadják a vádakat. és minden a megszokottak szerint folytatódik, de a tőzsde felvett egy új igazgatót, hogy szigorúbban kövessék a szabályozásokat, emellett új ügyfél-azonosítási programot indított.

Akik nem teljesítik az új ügyfél-azonosítást, december 4-e után nem tudnak majd kiutalni a tőzsdéről.

Olvastad már? Cardano: a bankoknak inkább ada tokent kellene tartaniuk, bitcoin helyett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!