A BitMEX tőzsde megerősíti pénzmosás ellenes és megfigyelési előírásait

-

A BitMEX szerint egy új technológia szűri ki a kártékony felhasználókat.
A BitMEX-nek – a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének – most szigorítania kell pénzmosás ellenes intézkedéseiken, miután az USA bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.

A BitMEX november 12-én üzleti megállapodást kötött az Eventus Systems szoftver- és szabályozási megfelelési céggel, hogy javítsanak a tőzsde pénzmosás kiszűrését célzó eljárásain.
A bejelentés alapján az Eventus Validus technológiáját beépítik a BitMEX jelenlegi kereskedésmegfigyelő és pénzmosásellenes tevékenységeibe, hogy „biztonságos kereskedési környezetet nyújtsanak a felhasználók számára.”
Ezáltal sokkal hatékonyabb módon szűrhetik ki a kártékony felhasználókat, és jobban figyelhetik az illegális kereskedelmi tevékenységeket.
Malcolm Wright, a BitMEX frissen felvett szabályozási tisztje elmondta, hogy az Eventus kiválasztása kiemelt eleme annak, hogy a cég még jobban megfeleljen a különböző előírásoknak:

„Azért választottuk az Eventust, hogy tovább folytassuk az olyan kezdeményezéseinket, mint a Felhasználói Hitelesítési Program.”

A BitMEX legújabb lépése további reakció arra, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.
Október elsején a CFTC bejegyzés nélküli kereskedelmi platform üzemeltetése és pénzmosás ellenes előírások megszegése miatt indított eljárást a BitMEX ellen.

A CFTC kifogásai mellett az Igazságügyi Minisztérium is eljárást indított az ügyfél-azonosítási, valamint pénzmosásellenes törvények megszegéséért, valamint a banki titkokat érintő törvény megszegéséért.
A BitMEX igazgatói tagadják a vádakat. és minden a megszokottak szerint folytatódik, de a tőzsde felvett egy új igazgatót, hogy szigorúbban kövessék a szabályozásokat, emellett új ügyfél-azonosítási programot indított.
Akik nem teljesítik az új ügyfél-azonosítást, december 4-e után nem tudnak majd kiutalni a tőzsdéről.

Olvastad már? Cardano: a bankoknak inkább ada tokent kellene tartaniuk, bitcoin helyett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!