A BitMEX tőzsde megerősíti pénzmosás ellenes és megfigyelési előírásait

-

A BitMEX szerint egy új technológia szűri ki a kártékony felhasználókat.
A BitMEX-nek – a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének – most szigorítania kell pénzmosás ellenes intézkedéseiken, miután az USA bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.

A BitMEX november 12-én üzleti megállapodást kötött az Eventus Systems szoftver- és szabályozási megfelelési céggel, hogy javítsanak a tőzsde pénzmosás kiszűrését célzó eljárásain.
A bejelentés alapján az Eventus Validus technológiáját beépítik a BitMEX jelenlegi kereskedésmegfigyelő és pénzmosásellenes tevékenységeibe, hogy „biztonságos kereskedési környezetet nyújtsanak a felhasználók számára.”
Ezáltal sokkal hatékonyabb módon szűrhetik ki a kártékony felhasználókat, és jobban figyelhetik az illegális kereskedelmi tevékenységeket.
Malcolm Wright, a BitMEX frissen felvett szabályozási tisztje elmondta, hogy az Eventus kiválasztása kiemelt eleme annak, hogy a cég még jobban megfeleljen a különböző előírásoknak:

„Azért választottuk az Eventust, hogy tovább folytassuk az olyan kezdeményezéseinket, mint a Felhasználói Hitelesítési Program.”

A BitMEX legújabb lépése további reakció arra, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.
Október elsején a CFTC bejegyzés nélküli kereskedelmi platform üzemeltetése és pénzmosás ellenes előírások megszegése miatt indított eljárást a BitMEX ellen.

A CFTC kifogásai mellett az Igazságügyi Minisztérium is eljárást indított az ügyfél-azonosítási, valamint pénzmosásellenes törvények megszegéséért, valamint a banki titkokat érintő törvény megszegéséért.
A BitMEX igazgatói tagadják a vádakat. és minden a megszokottak szerint folytatódik, de a tőzsde felvett egy új igazgatót, hogy szigorúbban kövessék a szabályozásokat, emellett új ügyfél-azonosítási programot indított.
Akik nem teljesítik az új ügyfél-azonosítást, december 4-e után nem tudnak majd kiutalni a tőzsdéről.

Olvastad már? Cardano: a bankoknak inkább ada tokent kellene tartaniuk, bitcoin helyett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!