A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

-

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében, ami azt jelzi, hogy a kereskedők nem számítanak a piac volatilitásának jelentős növekedésére.

A BTC valószínűleg 58.000 és 72.000 dollár közötti széles sávban ingadozik majd a következő 2 hónapban.

Ha megnézzük a BTC ETF-eket, akkor az elmúlt két hétben folyamatos kiáramlás volt tapasztalható, ami rövid távú nyereségfelvételt jelez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A GBTC-nél azonban először volt nettó beáramlás, így a BTC ETF alapok áramlása szempontjából a piacra nehezedő rövid távú eladási nyomás átmenetileg enyhült, és az alacsonyabb szinteken egyértelmű támasza van a BTC-nek.

A BTC ETF-ek összességében számos hatást gyakoroltak a piacra.

A hagyományos befektetők ugyanis egyre inkább kitettséget szereznek a Bitcoinban, ami pénzeszközöket vonz a Bitcoin-piacra, és ezáltal felfelé hajtja az árakat.

bitget

 

Mivel a világ legelterjedtebb pénzügyi piacáról van szó, a BTC ETF-ek bevezetése az Egyesült Államokban jelentős a piac szempontjából.

A BTC ETF-ek hatásai azonban régiónként eltérőek lehetnek. Az olyan régiókban, mint Európa és Hongkong, bevezetett ETF-ek a nagyobb regionalizmus, a kisebb piaci volumen és az alacsonyabb piaci elfogadottság miatt kihívásokkal szembesültek.

Így például a hongkongi ETF jóváhagyásának napján a kereskedési volumen mindössze 26 millió HK$ volt, míg Európában a legtöbb BTC ETF-et olyan helyeken jegyezték be, mint Jersey, Guernsey, Németország, Svájc és Liechtenstein, de a napi kereskedési volumenük mégis jóval alacsonyabb, mint az Egyesült Államokban.

Olyan régiókban, mint Japán és a CIS, az ETF-ek rövid távú jóváhagyásának valószínűsége alacsonyabb az olyan tényezők miatt, mint a helyi valuta, a megfelelő csatornák hiánya és a kriptovaluták hagyományos pénzügyekbe való belépésének jelentős ellenállása.

Makroszempontból a Fed nettó likviditási indexe csökkenni kezdett, és a stablecoinok teljes piaci értékének növekedése lelassult, ami igazolja a kriptopiacon az elmúlt hónapban bekövetkezett korrekciót.

A kamatdöntő értekezlet eredményeiből ítélve azonban Powell Fed-elnök az infláció kialakulásának csökkenő tendenciájára, a munkanélküliségi ráta 4,5%-ra való emelkedésére és a likviditási kockázatokra fog összpontosítani, ami meghatározza, hogy lesz-e kamatcsökkentés.

Ez arra utal, hogy a Fed kamatcsökkentési pályát fontolgat, miközben a piac szerint idén csak egy kamatcsökkentés lesz, ami eltérést jelez.

A kriptopiac várhatóan egy korábbi és nagyobb mértékű kamatcsökkentésre számíthat.

A bikapiac következő csúcsát szeptember környékén várjuk, és három fő szektorban várható jelentős változás.

Először is, a BTC ökoszisztéma jelentősen növekedhet az olyan új eszközprotokolloknak köszönhetően, mint a runes, ARC20, BTC layer 2, stb…

Másodsorban arra számíthatunk, hogy a mémérmék vagyonhatása továbbra is ösztönözni fogja a lakossági befektetők kereskedési lelkesedését.

Harmadrészt az AI-szektor forrongása folytatódni fog, és a másodlagos piaci érték megragadásának képessége hatással lesz az elsődleges piaci finanszírozás értékelésére.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana (SOL) hamarosan 360 dollárra emelkedhet?

Szerző: Ryan Lee, a Bitget Research vezető elemzője

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!