Az Ethereum (ETH) tőkebeáramlása elhalványul a Bitcoinhoz (BTC) képest

-

Az Ethereum tőkebeáramlása nem tudta követni a bitcoinban tapasztalt növekedést, ami a befektetői érdeklődés eltérését mutatja.

A jelenleg zajló ciklus során a BTC és az ETH teljesítménye között egyre nagyobb eltérés mutatkozott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode eredményei szerint ez a gyengébb tőkeváltás általános trendjének tulajdonítható, különösen a korábbi ciklusokhoz és a történelmi csúcsok áttöréséhez képest.

Az Ethereum gyenge tőkeáramlásokat mutat

A március 14-én kialakult bitcoin csúcsot megelőzően a Glassnode a spekulatív aktivitás megugrását figyelte meg.

A legfrissebb on-chain heti jelentése szerint a BTC rövid távú birtokosai körében tőkefelhalmozódás volt tapasztalható, az elmúlt hat hónapban körülbelül 240 milliárd dollárnyi vagyont mozgattak érmékben, ami megközelíti a csúcsszintet.

Ez nem mondható el az Ethereumról, amely eddig nem tudta megismételni ezt a tendenciát.

A vezető altcoin még a 2021-es történelmi csúcsszintjét sem haladta meg.

A Bitcoin Short-Term Holder (STH) Realized Cap-ja így majdnem ugyanazon a szinten van, mint a legutóbbi bikafutás csúcsán, míg az Ethereum STH-Realized Cap-ja alig emelkedett a mélypontjaihoz képest, ami az új tőke beáramlásának feltűnően erőtlen hiányát jelzi.

Ez az új tőke beáramlásának hiánya tükrözi az ETH alulteljesítését a BTC-hez képest. Ennek részben a spot Bitcoin ETF-ek által kiváltott figyelem és hozzáférhetőség lehet az oka.

A piac továbbra is várja a SEC döntését az Ethereum ETF-ek csoportjának jóváhagyásával kapcsolatban, amely május végére várható.

Emiatt a „tapasztalt” Ethereum befektetők „hátradőlnek és türelmesen várnak a magasabb árakra”.

„Ha lebontjuk a tőkeáramlásokat és a BTC és az ETH közötti rotációt, láthatjuk, hogy a Bitcoin kapta a beáramlások oroszlánrészét, amit valószínűleg részben az amerikai spot ETF-ek hajtottak. Úgy tűnik, hogy a rövid távú birtokosok és a spekulációs tevékenység a Bitcoinon belül koncentrálódik, és eddig feltűnően gyenge volt az átgyűrűzés az Ethereumba”.

Az Ethereum eddigi árfolyamteljesítménye

Míg az ETH a katalizátor hiánya miatt alulteljesített a BTC-hez képest, a Glassnode elemzése szerint az általános emelkedő trend a történelem egyik legellenállóbbjának tűnik, viszonylag sekély korrekciókkal eddig.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az altcoin eddig nehezen tudott 3000 dollár fölé kerülni. Saját többéves csúcsát az év elején közel 4000 dollárnál csapolta meg, de nem tudta fenntartani a felfutását, és most körülbelül egy ezressel lejjebb van.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Saját kriptotőzsdét indít a Revolut

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!