A bitcoinban most az oldalazás a legrosszabb

-

Ami a részvények és a kriptók kapitulációjánál jobban felbosszanthatja a befektetőket, az a „hosszú ideig” tartó oldalazó kereskedés.
A Bitcoin (BTC) május 5-én 40.000 dollár alatt konszolidálódott, miután az amerikai gazdaságpolitikai izgalom egyhetes csúcsra szökött.

A BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

A Fed kevés kriptoreakciót vált ki

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítették a Bitstamp 40.050 dolláros éjszakai csúcsát a Federal Reserve és Jerome Powell elnök kommentárjait követően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai jegybank 0,5%-os irányadó kamatemeléssel igazodott a piaci várakozásokhoz, egyben azt is sugallta, hogy hasonló ismétlődő emelések következnek majd.
Ezzel a szerény piaci ralival a Bitcoinból kísértetiesen hiányzott a volatilitás, ami erős ellentétben állt a Fed korábbi kijelentéseivel olyan témákban, mint az infláció.
Bár sokan arra számítottak, hogy a kockázati eszközök tömegesen – beleértve a kriptót is – deflálódni fognak az új politika hatására, nem mindenki hitt abban, hogy egy ilyen forgatókönyv maximális kellemetlenséget okozna a befektetőknek.
„Mivel olyan sokan várják a volatilitást talán az a fájdalmas kereskedés, hogy hosszú ideig oldalazunk a kockázati eszközökben” – érvelt Lyn Alden közgazdász.
Bitcoin-körök szintén nem számítottak nagyobb trendváltásra. Ben Lilly, a Jarvis Labs token közgazdásza kiemelte a BTC-származékpiacok alacsony finanszírozási rátáit.
„A piac némi megkönnyebbülést látott Powell megjegyzéseivel. De vajon folytatódik-e ez a kriptopiac számára? Kezdjük azzal, hogy a finanszírozási ráták hosszú ideje negatívak. Ez általában tartományi mélypontokon szokott előfordulni” – írta egy tweetben.

„Ez jó struktúra minden olyan felfelé irányuló lendülethez, amely itt kezdődik”.

Lilly azonban hozzátette, hogy a bálnák felhalmozásának hiánya a jelenlegi árszinteken „nem az, amit reméltünk”.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bitcoin „maximális fájdalma” még messze van

Az alacsonyabb időkeretekre összpontosítva a népszerű kereskedő, Crypto Ed május 5-én kitartott egy újabb lökés mellett a 40 000 dolláros határ fölé.
Számára a BTC/USD a 40.800 dollár elérésére volt esélyes, és bár „rengeteg ok” volt arra, hogy egy jelentősebb emelkedés történjen, ez még mindig egy opció volt.


A BTC árfolyam-kapitulációs forgatókönyvek tekintetében eközben az on-chain monitoring erőforrás, a Whalemap megismételte korábbi állítását, miszerint a 25 000 és 27 000 dollár közötti terület jelentené a „maximális fájdalmat” a Bitcoin-hodlerek számára.

„Rengeteg likviditás és stop loss van ott felhalmozva” – magyarázta a Twitter-kommentárja részeként.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!